ŽENE SI NE MOGU POMOĆI: Frajeri koji ovo rade privlačniji su za seks na jednu noć

www.flickr.com

Kada je u pitanju samo seks na jednu noć, ženama su privlačniji muškarci koji piju i puše, zaključili su psiholozi sa sveučilišta Ghent.

Voditeljica istraživanja dr. Eveline Vincke  ispitala je 239 žena starih od 17 do 30 godina. Pokazivala im je fotografije 10 muškaraca u različitim situacijama. Neki na fotografijama su pušili, neki su pili, neki se sunčali, neki bavili raznim hobijima… a pitanje je glasilo: ” S kojim bi se od ovih muškaraca upustili u vezu, a s kojim bi imale seks na jednu noć?”

Pušači koji su pili prošli su bolje od “čistunaca” kada je u pitanju seks na jednu noć, no “dobre dečke” smatrale su privlačnijima za vezu.

“Za to postoji dobro evolucijsko opravdanje – kada biraju muškarca za vezu, žene su programirane da biraju one koji im djeluju kao da se mogu i žele brinuti o djeci”, ističe dr. Vincke pojašnjavajući kako ih zato privlače snažni, dobri muškarci, osobito ako su pritom bogati.

No kada je u pitanju seks, sve što je važno je kvaliteta gena, koja se očituje u opasnim aktivnostima, prenosi Net.hr.

“Rizična ponašanja povećavaju privlačnost muškarca. Sva nastojanja da se demonizira pijenje i pušenje u stvari su samo povećali privlačnost pušača koji piju”, zaključuje dr. Vincke.



Komentari