Zbog vrućina iz Grada odlučili počastiti Zagrepčane: Na ova kupališta ulaz je besplatan

Vanjski bazeni kupališta na Šalati, ilustracija (Foto: Milivoj Keber / CROPIX)

U jeku je toplinski val i Zagrepčani se, kao i ostatak Hrvatske, ovih dana najbolje što znaju i umiju nose s ektremnim vrućinama i visokim temperaturama. Kako bi se malo osvježili, Grad Zagreb je odlučio svojim građanima ovog vikenda omogućiti besplatan ulaz na gradske bazene.

“Zbog toplinskog vala koji je pogodio Hrvatsku te najavljenih vrlo visokih temperatura, ustanova Upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba omogućila je ovaj vikend besplatan ulaz na gradske bazene svim stanovnicima Zagreba”, javljaju iz Grada.

Na većinu je bazena omogućen besplatan ulaz već od danas, 11. srpnja, pa sve do nedjelje 14. srpnja 2024. godine. Radi se o gradskim bazenima SP Mladost, ZP Mladost, BK Utrina, Iver i Jelkovec.

Bazenski kompleks ŠRC Svetice (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Posebna pravila vrijede za Svetice i Šalatu

Zbog sportskih natjecanja, jedina iznimka su bazen Svetice, gdje će besplatan ulaz biti omogućen 11. i 12. srpnja, te SRC Šalata, s besplatnim ulazom od 12. do 14. srpnja.

U slučaju novih toplinskih valova ovo ljeto, ustanova Upravljanje sportskim objektima i Grad Zagreb razmotrit će mogućnost besplatnog ulaza na gradske bazene i drugim vikendima, kako bi građanima omogućili da se osvježe i lakše nose s vrućinama, javljaju iz Grada.

Stiže velika promjena za parkiranje u Zagrebu: ‘Već duže vrijeme imamo neodrživu situaciju i nered’



Komentari