Zbog niza prekršaja dobili kazne veće od tisuću eura: Vozili pijani i bez vozačke dozvole

Policija na zagrebačkim ulicama, ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Zagrebačka policija izvijestila je o više slučajeva prekršaja u prometu. Naime, u subotu, 6. srpnja oko 00.45 sati u Zagrebu, u Dankovečkoj, policijski službenici utvrdili su da 35-godišnjak upravlja automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,90 g/kg.

Također, utvrđeno je da je 35-godišnjaku isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, kao i važenje vozačke dozvole koju nije pokazao na zahtjev službene osobe. Okrivljenik je potom uhićen te je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1840 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U subotu, istoga dana, oko 4:15 sati u Zagrebu, u Ulici Grada Vukovara uhićen je i 34-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,98 g/kg, koji je automobilom, u dva navrata, prošao kroz crveno svjetlo.

Policija, ilustracija (Foto: Robert Fajt / CROPIX)

Još prekršaja

Naime, 34-godišnji vozač je na mjestu događaja uhićen te mu je ponuđeno preliminarno testiranje na prisutnost droga, što je prihvatio. Test je bio pozitivan, zbog čega je muškarac odbio vađenje krvi i urina radi analize.

Muškarac je nakon toga doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3030 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Nadalje, policija je izvijestila o još jednom prekršaju koji se dogodio u subotu, 6. srpnja oko 18:25 sati. Naime, 63-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu 2,19 g/kg i bez vozačke dozvole kod sebe, upravljao automobilom kojim se kretao kolnikom Jadranske avenije i Ulice Vice Vukova u smjeru zapada.


Evo zašto su susjedi posebno važni: ‘Ne libite se obratiti nepoznatoj osobi’

Napustio mjesto nesreće

Naime, 63-godišnjak se nakon toga zaustavio te je krenuo voziti unatrag i pri tome naletio na prednji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnjak, a kretao se ispred navedenog, istom prometnom trakom u istom smjeru.

U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Nakon nesreće, 63-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da prethodno s drugim sudionikom nije popunio Europsko izvješće niti je na drugi način razmijenio osobne podatke i podatke o vozilu s kojim je sudjelovao u prometnoj nesreći.

Istoga dana, u suradnji s 52-godišnjim sudionikom prometne nesreće, policijski su službenici uhitili 63-godišnjeg vozača, koji je potom doveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od četiri mjeseca.


Komentari