Zatvara se popularna zagrebačka slastičarnica: ‘U ovo sam dala sve što sam imala’

Elvira Petek / Foto: Instagram Friday Pie Shop

Zatvara se jedna od najpopularnijih slastičarnica u gradu koja je u svojoj ponudi imala specifične slastice. Naime, brojni ljubitelji američkih slanih i slatkih pita, koji su bili sastavni dio ponude Friday Pie Shopa, će ostati razočarani, jer ovaj lokal, nažalost, zaključava svoja vrata. O svemu se preko svog Instagram profila oglasila Elvira Petek, vlasnica lokala.

“Dragi svi. Nakon tri godine, Friday Pie Shop odlazi iz svijeta ugostiteljstva. Kao što znate, u ovaj sam posao dala sve što sam imala – misleći prvenstveno na sve ono nematerijalno; ljubav, uzbuđenje, strast, ambicije, nadu. Na ovaj put krenula sam prije nešto više od tri godine, kao 30-godišnje dijete. Ova priča me učila, postavljala mi izazove, pokazala mi što je izdržljivost, neodustajanje, borba, otkrila mi stvari o sebi koje možda nikada ne bih otkrila”, piše vlasnica popularne slastičarnice.

“U ovom poslu većinu sam vremena bila sama, naravno, uz djelatnice u shopu. Samoća mi je omogućavala slobodu i kreativnost, ali mi je ostavljala i težinu koju nije bilo lako nositi sam. Da, tako izgledaju prve godine malog poduzetništva, na sve sam se pripremila”, nastavlja Elvira.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F R I D A Y Pie Shop ® (@fridaypieshop)


‘Friday će živjeti i dalje’

“Ipak, živimo u nezavidnim vremenima kada je živjeti stabilno postao san mlade osobe. Uz svu ljubav, ambicije i nadu, okružuje nas puno čimbenika na koje nažalost ne možemo utjecati i uz koje je ta težina postala preteška za nositi. Nema mjesta tuzi jer obećajem, Friday će živjeti i dalje, u nekom drugom obliku. Moguće, u budućnosti, i u obliku organiziranih radionica izrade pita, druženja i naravno, želja mi je nastaviti stvarati sadržaj na društvenim mrežama”, piše Elvira.

“Ova je priča kao moje dijete i u nju sam dala puno snova i ljubavi. Zato, ovo je pravi trenutak kada treba stati i nastaviti u nekom novom smjeru – smjeru koji će ipak, za jednu osobu koja stoji iza cijele priče, biti malo lakši. Smjeru koji će dati mogućnost planiranja i življenja u miru i stabilnosti. Hvala Vam svima na podršci, praćenju i svim lijepim riječima, hvala Vam što ste provodili blagdane uz Friday pite, dolazili u shop pohvaliti Jolene ili pitati kada će se u vitrinu vratiti Billy Bob. Ovo je bio jako lijep i jako težak put na kojemu ne bih mijenjala nijedan kamenčić”, završila je emotivnu objavu Elvira.

Slastičarnica se nalazila u Vlaškoj 78, a komadi ovih posebnih pita su se mogli kupiti po cijeni od 3.50 eura, ili cijele za 20 do 35 eura, ovisi o vrsti.

Brojni ljubitelji su ostali razočarani što se omiljena slastičarnica zatvara, ali su Elviri putem društvenih mreža uputili riječi podrške i potpore u njezinim daljnjim poslovnim i životnim izazovima.

Zagrebački holding se pohvalio dobrom zaradom: Dužni su više od pola milijarde eura


Komentari