ZAŠTO ŠKOLE ORGANIZIRAJU GLEDANJE TEKME? Ravnatelj Sportske gimnazije objasnio: ‘Bolje propustiti dva sata, nego cijeli dan zbog markiranja’

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ministar obrazovanja Radova Fuchs dozvolio je gledanje utakmice Hrvatske protiv Maroka na SP-u u srijedu u 11 sati, uz uvjet da se propušteno gradivo nadoknadi. Tekma će se se gledati i u Saboru, a zastupnici će pauzirati raspravu o Proračunu za iduću godinu kako bi gledali Vatrene.

Spomenuti potez ministra obrazovanja kritizirala je riječima – “čitam i ne vjerujem”, a škole već najavljuju kako će se u srijedu od 11 do 13 sati gledati utakmica. Tako će biti i u Sportskoj gimnaziji u Zagrebu.

“Mi smo na sjednici Nastavničkog vijeća odlučili da ćemo tijekom održavanja utakmice imati organizirano gledanje u dvorani sportske škole. Držimo da je to od nas i očekivano jer smo sportska gimnazija. Drugo, mi radimo samo u jednoj smjeni i zaista nam se poklapa samo jedan termin, sve druge utakmice su popodne i mislim da ne gubimo puno. Dio tih reprezentativaca su i naši učenici pa mislim da je prirodno da se u sportskoj gimnaziji ta utakmica i gleda”, kazao je ravnatelj Sportske gimnazije Stipe Perišić za N1, ističući da će nastavnici biti cijelo vrijeme s učenicima.

Učenici će tako i onako gledati utakmicu

Osvrnuo se i na stav bivše ministrice obrazovanja Blaženke Divjak da praksa organiziranja gledanja utakmica ne utječe dobro na obrazovni proces, ravnatelj Perišić je rekao:

“Ne slažem se s onim što je rekla iako razumijem njezine razloge. Mi smo kao škola donijeli odluku puno prije toga, na sjednici Nastavničkog vijeća smo dobro promislili o njoj. Ovo je vrlo racionalna odluka s obzirom da smo gotovo sigurni da u školama koje neće imati organizirano gledanje utakmice veliki dio učenika neće biti u školi u srijedu. Pa se pitam je li bolje izgubiti ta dva sata, koliko se gleda utakmica, ili će izgubiti cijeli dan kada im roditelju ispričaju da su bili bolesni ili nešto drugo.



Komentari