ZAŠTO JE PALO STABLO NA MEDVEŠČAKU? Krošnja je bila zelena, a unutrašnjost suha, šef Zrinjevca poručuje: ‘Krećemo s pregledom najkritičnijih!’

Pad stabla na tramvajsku stanicu, Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U današnjem padu stabla na Medveščaku za dlaku je izbjegnuta velika tragedija, pa je osoba na koju je palo stablo završila u bolnici s težim ozljedama.

“Dopustite mi da izrazim žaljenje zbog ovog događaja, prema zadnjim informacijama žena je teže ozlijeđena i želimo joj brz oporavak”, rekao je uvodno za RTL Damir Grgić, šef Zrinjevca.

On je objasnio kako će se takvi nemili događaji ubuduće izbjegavati pregledom drveća u Zagrebu i to posebnim uređajem, ali tek kad završi proces nabave.

Damir Grgić, šef Zrinjevca, foto: Screenshot RTL

“Da se to više ne događa, kao odgovorna osoba Zrinjevca kažem da smo nabavili uređaj koji može snimiti stvarno stanje debla, da li postoji trulež usred drveta”, rekao je Grgić.

Stablo zeleno, unutrašnjost trula 

“I današnji primjer to pokazuje, bili smo svjedoci da je krošnja bila zelena, a deblo normalne boje, a tek kad se drvo srušilo uvidjeli smo da je iznutro suho”, rekao je Grgić.


Na pitanje novinarke o slučaju iz ožujka ove godine kada se, također, srušilo stablo na čovjeka, za kojeg se ispostavilo da mu je unutrašnjost suha, Grgić odgovara da bi novi uređaj riješio problem.

Pad stabla na tramvajsku stanicu, Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“On će nam omogućiti kakvo je stanje unutar stabla”, rekao je i najavio da je postupak pokrenut i da bi taj uređaj trebao stići krajem godine.

Za kraj, poručio je da je Zagreb ima preko 1030 stabala, te da će se novim uređajem krenuti u pregled, ali prvo onih najkritičnijih.


Komentari