Zagrepčanka ogročena zbog situacije s HEP-om: ‘Ovo nije dostojno čovjeka 21. stoljeća’

HEP (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Već u prvoj polovici rujna, kada su temperature naglo pale, Zagrepčani su se počeli pitati kada će HEP Toplinarstvo početi s grijanjem.

Tada su nam u službenom priopćenju iz HEPA odgovorili kako s grijanjem najranije mogu početi 15. rujna, ali da “uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti.”

Međutim, grijanje još nije krenulo, a kako nam se požalila jedna građanka, zbog toga se “smrzava u stanu”.

HEP (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

‘Smrzavamo se u hladnim stanovima’

“Kada će se HEP Toplinarstvo Zagreb konačno udostojiti pustiti grijanje u Zagrebu, kako se ljudi više ne bi smrzavali u svojim hladnim stanovima?”, upitala je i dodala: “Ovo zaista nije dostojno čovjeka 21.stoljeća.”

Inače, kako je HEP pojasnio “s obzirom na to da podzakonskim aktima nisu specificirani vremenski uvjeti koji moraju biti ostvareni za uključivanje grijanja, HEP Toplinarstvo, kao distributer toplinske energije, svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda u skladu s kojima će u sljedećem periodu donijeti odluku o početku uključivanja grijanja u ogrjevnoj sezoni 2024./2025″.

Neke zgrade nisu spremne za isporuku grijanja

Dodali su kako imaju 300 zgrada koje nisu spremne za isporuku grijanja.


“U istima krajnji kupci još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama u svojim stambenim ili poslovnim prostorima, odnosno u kojima instalacije nisu napunjene pogonskom vodom.

Predstavnici suvlasnika ili upravitelji tih zgrada prije početka punjenja unutarnjih instalacija grijanja trebaju dostaviti pisanu obavijest HEP Toplinarstvu da su svi radovi završeni te da su instalacije spremne za prihvat toplinske energije”, poručili su.

Iz HEP-a otkrili kad će u Zagrebu uključiti grijanje: Dio građana bi mogao imati problema


Komentari