Zagrepčanin kupio popularni proizvod u trgovačkom lancu i zgrozio se: ‘Djeca su se mogla otrovati’

Oglasio se i trgovački lanac (FOTO: Pexels/FB Halo inspektore)

Vrijeme je blagdana i ljudi su svakodnevno u trgovinama. Vlada prava ludnica te i zaposleni imaju puno posla, što svakako povećava šansu za pogreškama.

Ipak, popularni dućan Studenac u kratkom je roku napravio dva velika propusta, a o svemu se pisalo na Facebook stranici ”Halo, inspektore’‘. Prvotno su pisali o greški s Poli salamom.

‘Tek je doma primijetio problem’

”Pileću salamu Poli sa slike kupac je kupio u Studencu na tržnici Utrine u Zagrebu. Kao što se lijepo može vidjeti, u prodaji je salama kojoj je rok prošao, čak je i naknadno vagano s tim starim datumom. Kupac nije gledao originalnu, tvorničku oznaku za rok valjanosti, vjerujući deklaraciji Studenca.

Tek je doma, prije konzumacije, primijetio problem. Na žalost, kao i većina potrošača nije sačuvala račun pa je i to postao problem kod reklamiranja iako to zbog deklaracije i evidencije računa u blagajni ne bi trebao biti problem.

Ali, očito je. Ukoliko kupac ipak ne ostvari satisfakciju kroz reklamacije, obratit će se DIRH-u. A vidjet ćemo i što će STUDENAC na ovo reći. Na kraju, poštovani potrošači, zaista trebati paziti na proizvode koje kupujete jer očito nikad više propusta i problematičnih rokova PREHRAMBENIH proizvoda na hrvatskom tržištu. Što zbog ljudskih što zbog organizacijskih faktora”, objavili su na stranici.


Oglasili se iz Studenca

Nakon što su kontaktirali Studenac, iz popularnog lanca dućana su objavili kako će kupci biti obeštećeni. Isti lanac dućana je nedavno prodao i pljesnivo mljeveno meso, koje je kupcu stiglo putem Wolt usluge dostave.

“Prvo je bio neugodan slučaj s kupovinom pljesnivog mljevenog mesa preko Wolta, zatim drugi slučaj Poli salama s isteklim rokom trajanja koja je predeklarirana…i niti jedna prihvaćena reklamacija.

Zato smo se obratili Upravi Studenca za očitovanje koje smo upravo primili i isto, na njihov zahtjev, objavljujemo u integralnom obliku.

“Iznimno nam je žao ako je bilo koji kupac doživio neugodnost u prodavaonici Studenca. Zadovoljstvo i sigurnost kupaca nam je na prvom mjestu te iznimno pazimo na ispravnost svih proizvoda na našim policama.

Zagrepčanku zamalo uhitili u Aziji jer je htjela napraviti kolač: ‘Tražila sam jedan sastojak’

No, svjesni smo da se uvijek radi ljudske pogreške može dogoditi propust zbog čega se ispričavamo kupcima. Molimo vas da uputite kupce koji su kupili neispravan proizvod u Studencu da nam se izravno obrate kako bismo im se ispričali i obeštetili ih”, odgovorili su iz Studenca. Tako će ove dvije priče imati ipak sretan kraj”, objavili su na stranici Halo, inspektore.

U komentarima su se javili nezadovoljni ljudi, koje čak ni isprika i obeštećenje nisu uvjerili da je sve u redu.

”Znači uprava kaže da se jave u prodavaonicu, a radnike ignoriraju na razne upite upravo oko snižavanja proizvoda itd., i ne samo oko toga oko jako puno stvari”, “Iskreno, j…š obeštećenje kad su to mogla kupiti djeca i pojesti i otrovati se, konkretno mislim na salamu, sramota i točka”, “Zašto se ne odrede visoke kazne za stavljanje u prodaju takve hrane gdje može doći do ozbiljnih komplikacija nakon upotrebe? Mislim da samo od isprike kupcima, neće se pojačati kontrola takvih postupaka”, samo su neki od komentara nezadovoljnih kupaca.


Komentari