Zagrepčanin htio kupiti kruh u pekari na neradni dan pa ga šokirao odgovor prodavačice: ‘Apsurdno’

Pekarnica (Foto: Freepik)

Iako je danas za mnoge neradni dan, budući da obilježavamo Dan državnosti i Tijelovo, neke pekarnice ipak su bile otvorene i radile, ali ne na posve uobičajen način.

Naime, noge pekare doskočile su problemu zabrane rada nedjeljom i blagdanima tako što su među svoje djelatnosti dodali i djelatnost fast fooda. Kao takvi, objekti smiju raditi 24 sata dnevno, uključujući i nedjelje te ostale neradne dane.

Međutim, postoje određena ograničenja. Na primjer, kao fast food objekti, pekare ne smiju prodavati kruhove težine iznad 250 grama, ali smiju prodavati sve ostalo što je do te gramaže, poput sendviča, pizza i ostalih vrsta peciva, kao i ostale proizvode poput sokova, mlijeka i jogurta.

Mnogi ne znaju što se uopće slavi na Dan državnosti: Prije 34 godine na ovaj se datum ispisala povijest

‘Nema kruha’

Upravo je to iznenadilo čitatelja portala Dnevno, koji se na današnji dan uputio u potragu za kruhom. “Bio sam uvjeren da ću morati na pumpu po kruh, a onda sam vidio da se svi parkiraju ispred naše lokalne pekare”, rekao je čitatelj, koji se brzo uputio u omiljenu lokalnu pekaru.


U pekari je bila gužva, a čim je ušao, osjetio je prepoznatljiv miris raznih pekarskih proizvoda pa je zatražio veliki bijeli kruh. “Nema kruha”, odgovorila je prodavačica, iako su iza nje stajale naslagane bijele štruce kruha. “Pogledao sam malo bolje i vidio pune police malih francuza!” komentirao je čitatelj, a zatim je saznao da jedino tako mogu raditi na današnji dan. Stoga su za svoje građane pripremili dovoljno kruha, ali u količinama do 250 grama.

“Drago mi je što su iskoristili zakonske mogućnosti i spasili si posao, ali mislim da je ovakav način rada potpuno apsurdan. Kupio sam punu vreću francuza, umjesto jednog kruha. Budimo realni, isto je to tijesto, samo je onaj kruh veći, ovaj manji i skuplji. Kome na štetu, kome na korist”, komentirao je naš čitatelj, zadovoljan što je ipak uspio, iako u manjoj verziji, kupiti omiljeni pekarski proizvod, ali nezadovoljan jer je potrošio više nego inače na, kako tvrdi, gotovo isti proizvod.

Iz pekare se oglasili o čudnoj situaciji: ‘Ima razlog zašto ne smijemo nedjeljom prodavati kruh’


Komentari