Zagrepčani otkrili što misle o čuvarima reda u gradu: ‘Trebamo kvartovskog bobija’

Policija, ilustracija (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Sigurnost i povjerenje – slogan je to koji se veže uz hrvatsku policiju, pa tako i zagrebačke “plavce”. Može ih se vidjeti kako patroliraju ulicama te zaustavljaju vozače koji voze s mobitelom na uhu ili bez pojasa, a reagiraju i na pozive uplašenih i uznemirenih građana.

I OVO SE DOGAĐA! Policajac pokušao oteti suprugu, prijetio joj službenim pištoljem

Prizor policajaca u patroli neke ispunjava osjećajem sigurnosti i uvjerenjem da je njihova ulica, odnosno kvart, sigurna, dok ih drugi vide kao dio represivnog aparata koji postoji da im zagorča život.

Upitali smo čitatelje imaju li povjerenja u naše policajce, a njihovi odgovori su podvojeni. Dok kod nekih nema sumnje da se oni trude svoj posao obaviti najbolje što mogu, drugi vjeruju da od njih nema pretjerane koristi.

‘Uljudna, korektna, školovana’

“Za sada imam povjerenja. Dečki nisu nepogrešivi, ali se trude savjesno obaviti svoj posao”, rekla je jedna korisnica. Druga vjeruje da je zagrebačka policija bolja od drugih.


Policajac susjedu odavao podatke o ženi, on ih proslijedio njenom nasilnom mužu

“Kakvi su po drugim gradovima i pojedinim državama zagrebačka policija je vrh. Uljudna, korektna i školovana”, kaže.

“Da. Pozdrav Petoj policijskoj postaji”, kazala je jedna osoba.

Neki su istaknuli da je policija savjesna, no da su ograničeni u svojim ovlastima. “Policija mnogo radi, ali kriminalci su slobodni zahvaljujući dobrim odvjetnicima zla”, napisao nam je jedan čitatelj.

Dvojica policajaca, ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

‘Trebalo bi ih biti više’

Neki misle da bi policajci morali češće i više ići u ophodnje po kvartovima. “Imam povjerenja u našu policiju. Voljela bih da ih viđamo u ophodnji kao nekada i da imamo kvartovskog bobija. Možda su u civilu sakriveni zbog potrebe posla”, kažu Zagrepčani.

‘NAŽALOST, TAKVIH JE JAKO MALO’ Policajac oduševio lijepom gestom: ‘Osvijetlio si uniformu’

“Meni je drago kada ih vidim u ophodnji samovozom po Donjoj Dubravi, jedino što bi ih trebalo biti više”, odgovaraju nam čitatelji.

Bilo je tu i negativnih komentara. Neki čitatelji prigovaraju policiji da ne čine dovoljno kad vide prijestupe, a drugi da nisu dovoljno aktivni.

Interventna policija, ilustracija (Foto: Damir Krajač / CROPIX)

‘Nemaju vremena za puk’

“Zar to još postoji? Svake večeri i noći motociklisti divljaju Zagrebačkom avenijom, policijota ni u tragovima”, piše jedna korisnica Facebooka. “Nekako uvijek ispadne da sam si sama kriva”, priznala je druga. “Ne, nikad ih nema kad ih trebamo”, kaže treća.

ZAGREBAČKI POLICAJCI PORODILI TRUDNICU! Čovjek je mahao i tražio pomoć, susjeda mu se porađala

“Nemaju oni vremena za običan puk, moraju čuvati državni aparat”, ogorčeno je rekao jedan korisnik. “Ponekad imam osjećaj da odugovlače s dolascima kada ih se zove, čekaju kao ‘neka se problem riješi sam”’, priznala je jedna korisnica.
Policija, ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)
“Ne mogu svugdje biti ali prođe osam dana da u centru niti jednoga ne vidiš, a na ulici auti bez registracija, prolaze na crveno, parkira se svugdje samo ne tamo gdje je to predviđeno”, kaže drugi.
“Sve policije svijeta su iste. Represivni aparat vodećih stranaka na vlasti, i zato ih ne volim”, piše čitatelj.


Komentari