Zagrepčani još danas mogu besplatno razgledati obnovljeni muzej: ‘Prethodne prijave nisu potrebne’

Hrvatski prirodoslovni muzej (Foto: Grad Zagreb)

Više od 5.000 posjetitelja tijekom vikenda besplatno je obišlo obnovljeni Hrvatski prirodoslovni muzej, koji je od 12. listopada ponovno otvoren za javnost. Radi se o muzeju čiji je osnivač Grad Zagreb.

Hrvatski prirodoslovni muzej (Foto: Grad Zagreb)

“Svi koji nisu stigli posjetiti muzej tijekom vikenda imaju priliku obići ga besplatno još i danas do 18 sati u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata. Prethodne prijave nisu potrebne. Svakog punog sata organizirana su i stručna vodstva po novom postavu”, poručili su iz Grada.

“Novi stalni postav, moderan i interaktivan, stoji uz bok europskih i svjetskih prirodoslovnih muzeja, što su istaknuli i brojni posjetitelji muzeja za vikend koji su izrazili oduševljenje viđenim. Transformacija starog koncepta muzeja u ovako suvremen, moderan i pristupačan oblik bila je iznimno zahtjevna, što je zahtijevao mnogo planiranja, jasnu viziju i snažnu motivaciju”, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, ponosno ističući da se radi o gradskom muzeju od nacionalne važnosti.

‘Ne propustite priliku’

Podsjetimo, realizacijom investicije od 31,6 milijuna eura muzej je svečano otvoren prošli tjedan. Obnova i dogradnja muzeja je financirana iz EU fondova s nešto manje od dvije trećine ukupnog iznosa, proračuna Grada Zagreba s jednom trećinom sredstava, a dio je financiran i iz državnog proračuna.

Od sutra, Hrvatski prirodoslovni muzej bit će otvoren za javnost utorkom-četvrtkom od 10 do 18h, te petkom – nedjeljom od 11 do 19h.


“Pozivamo građane da ne propuste priliku razgledati muzej koji na jedinstven način spaja znanost i prirodoslovlje s jedne, te kulturu i umjetnost s druge strane”, poručuju.

Zagrepčani okupirali Gornji grad: ‘Ovaj vikend očekuje se oko dvije tisuće posjetitelja’


Komentari