Zagrepčane šokiralo stanje Miroševca: Gradska groblja odgovorila na kritike zbog trave koja je prerasla grobove

Groblje Miroševac, ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

U svim dijelovima grada stanovnici su se tijekom svibnja i lipnja žalili na nepokošene zelene površine i obrastao krajolik. Čini se kako taj problem ne jenjava, a ne zaobilazi ni gradska groblja.

‘Ne drže do mrtvih kamoli do živih’ Ostao u šoku kad je išao majci na grob

Nedavno nam se javio čitatelj koji je imao prigovor na stanje groblja Miroševac, tvrdeći kako je sve zaraslo travom. Dodao je kako su u lošem stanju staze na groblju. “Ali znaju poslati uplatnice, a što plaćamo”, pita se on.

Ciklus košnje pet tjedana

Stoga smo Gradska groblja Zagreb upitali zašto je takvo stanje na Miroševcu te koliko često kose i uređuju okoliš oko grobnih mjesta.

“Klimatski uvjeti u 2023., posebice stalna izmjena kiše i sunca pogodovali su iznadprosječnom rastu trave”, započeli su u svojem odgovoru.

Obrasla trava na groblju Miroševec (Foto: Čitatelj)

“Sezona košnje trave traje od travnja do listopada. Košnja se kontinuirano obavlja na 28 groblja, s kojima upravlja podružnica Gradska groblja, na ukupnoj površini od 192 hektara. Ciklus košnje trave pojedinog groblja u prosjeku traje pet tjedana”, pojasnili su dodavši kako je na groblju Miroševac u završnoj fazi drugi tjedan košnje.


Također, napomenuli su da je detaljan plan košnje po grobnim poljima dostupan na mrežnim stranicama Gradskih groblja. Raspored je objavljen i za ostala groblja u gradu.

Zagrepčanin obišao groblje na Miroševcu i ostao šokiran zatečenim: ‘Totalni kaos, ali zato znaju slati uplatnice’

“Održavanje staza i cesta unutar groblja Miroševac provodi se kontinuirano, prema prioritetima te je planirano i za ovu godinu”, zaključuju.


Komentari