Zagrepčane probudila nagla promjena vremena: Za većinu Hrvatske upaljen meteoalarm

Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Zagrepčane je u subotu ujutro probudila najavljena nagla promjena vremena. Naime, u jutarnjim je satima počela padati jaka kiša praćena grmljavinom.

“Pretežno oblačno, povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka od 17 do 20 °C”, prognoza je DHMZ-a za Zagreb danas. Također, nestabilno vrijeme danas se očekuje u cijeloj Hrvatskoj.

“Sa zapada jače naoblačenje s kišom. Lokalno će biti i obilnih pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Umjereno do jako jugo i jugozapadnjak u Dalmaciji će okretati na sjeverozapadnjak, a na sjevernom Jadranu će popodne zapuhati bura i jačati. Najviša dnevna temperaturaod 18 do 23, na Jadranu od 22 do 26 °C. Poslijepodne na kopnu osjetni pad temperature zraka”, prognoza je DHMZ-a za Hrvatsku danas.

Vremenska prognoza (Foto: DHMZ screenshot)

Upaljen meteoalarm

Nadalje, za većinu je Hrvatske danas upaljen žuti meteoalarm, što označava da je vrijeme potencijalno opasno. Zbog kiše i grmljavinskog nevremena upozorenje je upaljeno za Osječku, Zagrebačku, Karlovačku, Gospićku, Kninsku, Riječku, Splitsku i Dubrovačku regiju. Zbog jakog vjetra meteoalarm je upaljen za Zapadnu obalu Istre, Kvarner i Velebitski kanal.

“Na Jadranu većinom sunčano. U unutrašnjosti još u noći i rano ujutro pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, osobito na istoku Hrvatske, zatim razvedravanje sa zapada. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na moru jaka, na udare i olujna bura, a podno Velebita prijepodne i orkanski udari. Najniža temperatura zraka između 9 i 14, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna od 13 do 18, na obali i otocima između 20 i 25 °C”, prognoza je DHMZ-a za Hrvatsku sutra.

Također, nešto stabilnije vrijeme očekuje se sutra i u Zagrebu. “Djelomice ili pretežno sunčano, ujutro povremeno s povećanom naoblakom. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 10 i 12 °C. Najviša dnevna između 16 i 18, u okolnom gorju od 9 do 11 °C”, prognoza je to DHMZ-a za Zagreb sutra.


Hrvatsku tuče nova neugodna vremenska pojava: ‘Dolazi mlazna struja i nosi burnu promjenu’


Komentari