Zagrepčane probudila hladnoća, stiže pogoršanje: ‘Približava nam se sa sjeverozapada Europe’

Tmurni oblaci iznad Novog Zagreba (Foto: Ivana Grgic / CROPIX)

Vrlo niske temperature zabilježene su u utorak, 1. listopada, diljem Hrvatske. Naime, u Gospiću je jutros izmjeren 2,1 Celzijev stupanj, dok je u Bednji i Slavonskom Brodu bilo 2,8 stupnjeva.

Nadalje, u Karlovcu je bilo 3,8 stupnjeva, u Krapini 4 stupnja, dok je u Zagrebu izmjereno 5,3 Celzijeva stupnja. S druge strane, najtoplije je jutros bilo u Velom Ratu s 19,3 stupnja, a toplo je bilo i u Splitu s 13,6, Hvaru s 15,6 te Šibeniku s 11,4 Celzijeva stupnja.

“Pretežno sunčano, poslijepodne sa zapada postupan porast naoblake. Krajem dana na sjevernom Jadranu mjestimice kiša. Ujutro u unutrašnjosti lokalno kratkotrajna magla. Vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni. Na Jadranu još ujutro ponegdje umjerena bura, potom u Dalmaciji sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a na sjevernom Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 20, na Jadranu 20 i 23 °C”, prognoza je to DHMZ-a za Hrvatsku danas.

Vremenska prognoza (Foto: DHMZ)

Očekuje se pad temperature

Promjenu vremena i mogućnost kiše najavila je meteorologinja N1 televizije Tea Blažević. “U nastavku utorka sa zapada će postupno rasti naoblaka kako će se nam se približavati ciklona sa sjeverozapada Europe. Prema večeri se očekuje kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Srijeda će biti u znaku generiranja Genovske ciklone, što će doprinijeti intenziviranju oborine.

Lokalno će biti obilnije oborine na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i na sjeverozapadu unutrašnjosti Hrvatske. Lokalno treba računati na obilniju oborinu duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Uz vjetar sjevernog smjera kojim će stići hladniji zrak sa sjevera, temperature će osjetno pasti, osobito u unutrašnjosti. Bit će hladnije od prosjeka”, poručila je meteorologinja N1 televizije.

Zaključno, Blažević je istaknula da će tijekom petka još biti tmurno i kišovito, s naglaskom na prvi dio dana. S druge strane, za vikend se očekuju manje oborine te bi trebalo biti postupno toplije, najavila je meteorologinja.


Voditelj vremenske prognoze naglo prekinuo javljanje uživo: ‘Ušao sam unutra do prsa’


Komentari