Zagrebačkom taksistu pao na pamet bizaran način da brzo zaradi: Već idući dan je uhvaćen na djelu

Taksi, ilustracija (Foto: Gulliver)

Protiv jednog zagrebačkog taksista podignuta je optužnica zbog prilično bizarne situacije. Naime, kako stoji u optužnici, jednom njegovom klijentu u taksiju je ostao mobitel, s kojeg je on zatim naručio dvije duge vožnje koje je odvozio i tako klijenta oštetio za 185,26 eura, piše Index.

U optužnici stoji da je taksist radio za firmu koja je ugovorni partner Bolta te je vožnje prihvaćao na njihovoj aplikaciji. Nakon što je klijenta dovezao na traženu adresu, shvatio je da je on ostavio mobitel u vozilu, pa je iskoristio činjenicu što aplikacija sprema podatke za plaćanje, i tako sam naručio vožnje koje je odvozio.

Nakon što mu je to uspjelo prvi put, napravio je to još jednom. Oštećeni čovjek tek je idućeg dana shvatio da mu je mobitel ostao u taksiju, a na mail su mu došle potvrde o vožnjama koje nije naručio.

Bolt taksi (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Tvrdi da je sam ispričao što je napravio

Odmah se javio Boltu kako bi shvatio o čemu je riječ, a onda je uvidom u podatke o vožnji doznao tko je vozač koji ga je koštao gotovo 200 eura.

U Zagrebu taksista po noći napali pištoljem: Oteli ga skupa s autom pa vozali po gradu


Taksist je na kraju sve priznao i rekao da je odmah nakon naručenih vožnji sam nazvao Bolt i rekao im što je napravio, no je li to istina tek treba utvrditi sud. Tužiteljstvo za mladog taksista traži kaznu od šest mjeseci uvjetnog zatvora, s rokom kušnje od dvije godine.


Komentari