ZAGREBAČKI UGOSTITELJ PRIJETIO NOVINARKI: ‘Barbara, nemojte se igrat stvarima i ne znate s kim se igrate, dobro Barbara?

Provjerno/Dnevnik.hr

Nakon priloga u emisiji Provjereno, novinarka je primila verbalnu prijetnju od jednog vlasnika kafića.

Ekipa Provjerenog testirala je deset svježe cijeđenih sokova iz isto toliko lokala u centru Zagreba. Rezultati su pokazali kako čak 8 sokova nije prošlo na testu čistoće u zavodu Andrija Štampar. Važno je napomenuti da je tijekom uzimanja uzoraka, ekipi Provjerenoga društvo radio mikrobiolog Vedran Jagić iz zavoda Andrija Štampar kako bi osigurali točnost rezultata njihovih testova.

Odlučili su napraviti nastavak priče pa su se obratili ugostiteljima iz čijih kafića su i uzeti navedeni uzorci. Pitali su ih kako i zašto su fekalne bakterije pronađene u njihovim sokovima. Većina je imala svoja opravdanja, ali neki su bili i znatno rječitiji. “Barbara, nemojte se igrat stvarima i ne znate s kim se igrate, dobro Barbara?”, rekao je njihovoj novinarski jedan od vlasnika čiji uzorak nije prošao test.

Većina uzoraka nije prošla na testiranju, ali nisu pronađene smrtonosne bakterije poput salmonele. Kako je ispričala dr. sc Ivančica Kovaček: “Srećom mi salmonele nismo pronašli, nismo pronašli ni prave ešerihije, ali dokaz da se stvarno radi o bakterijama fekalng porijekla imamo na ovom malom biokemijskom nizu”.

>>>NAKON OVOGA VIŠE IH NEĆETE PITI: U cijeđenim sokovima koji se prodaju po Zagrebu našli fekalije, plijesan…

Što rade oni koji su prošli testiranje?

Jedan od konobara opisao je ispravan način pripreme svježe cijeđenih sokova: “Operemo naranču, operemo ruke, peremo gdje se reže naranča, nacjedimo dva deci i stavljamo sve u perilicu, nož, dasku…”


Kako su reagirali konobari i vlasnici suočeni s rezultatima testova pogledajte večeras u Provjerenom u 22:35!

>>>ŠOK! KUPIO RAJČICU PA JU PROMATRAO SEDAM MJESECI: Ono što se dogodilo, izbezumilo je tisuće ljudi (FOTO)

 


Komentari