Zagrebačka policija sinoć je imala pune ruke posla, a vlasnik jednog kafića je i uhićen

Tri osobe stradale u eksploziji plinske boce (Foto: MUP)

Čini se da neki naprosto ne odustaju od noćnih provoda, pa je tako Policijska uprava zagrebačka i sinoć imala pune ruke posla.  Podsjećamo, ugostiteljski obrti od danas su pod ključem do 21. prosinca, a policija je racije provela na području Maksimira, Dubrave i Velike Gorice.

Tijekom provođenja racije u ugostiteljskom obrtu na Maksimirskoj cesti, oko ponoći je zatečeno i provjereno ukupno 14 osoba, a u službene prostorije dovedeno je šest osoba zbog posjedovanja manje količine opojnih droga i prekršaja po Zakonu o osobnoj iskaznici.

Iz navedenog je očigledno da je prekršeno dopušteno radno vrijeme, a inspektor Civilne zaštite utvrdio je i druge nepravilnosti, a vlasnik kafića je usprkos tomu odbio surađivati, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile. On je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

Na području Dubrave provedene su tri racije, dvije u ugostiteljskim objektima te jedna na otvorenom prostoru, kojom prilikom je obuhvaćeno 46 osoba, te je utvrđeno kako su se svi zatečeni pridržavali mjera Odluka Stožera Civilne zaštite. U jednom ugostiteljskom objektu utvrđeno je kršenje javnog reda i mira.

Također, i na području Velike Gorice provedene su racije u 5 ugostiteljskih objekata te na jednom otvorenom prostoru čime je obuhvaćeno 105 osoba. U četiri ugostiteljska objekta je utvrđeno prekoračenje radnog vremena,  a u drugom je utvrđeno nepridržavanje mjera Stožera civilne zaštite koje se odnose na broj osoba u zatvorenom ugostiteljskom objektu.

U raciji na otvorenom utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ispijanje alkohola na javnom mjestu), a za što su osobama izdana upozorenja.



Komentari