Zagreb potopilo nevrijeme: Tramvaji ‘plovili’ Ilicom, nastao prometni kolaps

Nevrijeme u Zagrebu, poplavljena Ilica (Foto/Video: Neverin/Nikola Nikšić)

Grmljavinsko nevrijeme s pljuskom zahvatilo je gotovo čitavu Hrvatsku pa tako i Zagreb, čiji su se određeni dijelovi grada u poslijepodnevnim satima našli pod vodom.

Kako se na snimci koja je podijeljena na Facebook stranici Neverin može vidjeti, tramvaji su ‘plovili’ ilicom, a zbog nagle poplave cesta došlo je do prometnog kolapsa.

Jaka kiša je pala i u Istri, također potopivši prometnice. Snimke tuče objavili su žitelji okolice Varaždina, Novigrada, Kutine, Volodera, Kanfanara i Buzeta u Istri, Požege te Virovitice.

“Vrlo aktivno na radaru, nažalost ima i jačih pljuskova praćenih tučom. Pišite nam kako je kod vas”, stoji u objavi portala Neverin na Facebooku, a komentare koji su dobili podsjećaju na nevrijeme koje je kasnije sinoć poharalo Istru i Kvarner.

U Zagrebu nestabilno i sutra

Nestabilno vrijeme trebalo bi se u Zagrebu nastaviti i sutra, iako se ne očekuje kiša. “Pretežno sunčano uz slab i umjeren jugozapadni vjetar. Ujutro je na širem području grada moguća krakotrajna magla, a poslijepodne slab razvoj oblaka. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 13 °C. Najviša dnevna od 23 do 25, na vrhovima Medvednice između 15 i 18 °C”, navodi DHMZ.


Podsjetimo, obilan pljusak iznenadio je dio Zagrepčana u petak koji se nisu nadali takvoj promjeni vremena, s obzirom na to da je nekoliko sati prije toga vrijeme bilo sunčano.

“Danas sam bila s prijateljem na ručku oko tri popodne i bilo je sunčano. Čak je bilo i malo vruće i komentirali smo kako je super što nema kiše… I sada samo dva sata nakon toga je počeo baš ogroman pljusak. Počeo je nedugo nakon što sam ušla u kuću, stvarno ne znam što bih da sam ostala vani jer uopće nisam očekivala takvo nevrijeme”, poručila je čitateljica.

Meteorolozi upozorili na približavanje pojave koja ljude straši izgledom: ‘Javlja se na prednjoj strani oluje’


Komentari