fbpx
10.10.2024.
Naslovnica Vijesti Info Vrijeme ne prestaje šokirati: Posebno iznenadila jedna pojava

Vrijeme ne prestaje šokirati: Posebno iznenadila jedna pojava

Nestabilno vrijeme u Zagrebu (Foto: Dragan Matic / CROPIX)

Meteorolozi za četvrtak predviđaju promjenljivo, razmjerno vjetrovito i iznadprosječno toplo vrijeme, što je posebno iznenađujuća pojava u ovo doba godine. Povremene kiše će do sredine dana biti uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, zatim uz jače naoblačenje sa zapada i u središnjim krajevima, a prema noći i drugdje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Mjestimice će biti izraženijih pljuskova i grmljavine te obilnije oborine. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jako do olujno jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 22 do 27 stupnjeva Celzijusovih, u gorju i malo niža.

Snimljeni trenuci kad je uragan stoljeća pogodio kopno: Ima i mrtvih

Zastoji na cestama

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremena vožnja u kolonama i zastoji mogući su na dionicama gdje traju radovi, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba.


Vozačima iz HAK-a savjetuju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Prometna nesreća, nalet na signalizaciju, je na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u zoni radova između čvorova Delnice i Ravna Gora u smjeru Zagreba. Vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Radovi su na sanaciji kolnika na području unutarnjeg graničnog prijelaza Bregana, vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.


Komentari