(VIDEO) ZAŠTITARU ŽIVOT PROLETIO PRED OČIMA: Nije imao pojma tko ga gleda, spasila ga mirna reakcija!

Foto: Facebook/Screenshot

I dok dijelu Zagrepčana nije nimalo ugodno više šetati nasipom i dijelovima grada uz šumu jer se tamo mogu susresti oči u oči s divljim svinjama, stanovnici Bugojna u Bosni i Hercegovini dijele sudbinu Samoboraca koji se pak susreću s – medvjedima.

(FOTO) ‘DOLAZIO JE SVAKA DVA DANA’ Obitelji iz Samobora napravljena ogromna šteta, a kad su pogledali kamere šokiralo ih tko je krivac

Tako je jedan takav nevjerojatan prizor zabilježila nadzorna kamera u krugu tvornice vojne industrije Binas u Bugojnu koja je snimila mladunče medvjeda koje su lovili psi. Psi su malog medu dotjerali pred vrata zgrade, a onda se pojavio zaštitar i nastala je prava panika.

Muškarac je došao do ulaza i primijetio je da je cvijeće iščupano, no nije znao da su to netom prije učinili psi koji su jurili mladunče divlje životinje, pa nije ni slutio da ga netko iz kuta gleda. Mali medvjed se u sekundi sjurio prema muškarcu i zamahnuo šapom prema zaštitaru.

Muškarac se snašao tako da je medvjeda odgurnuo od sebe nogom, a sreća u svemu tome bila je ta da je mladunče samo željelo pobjeći pa je odmah otrčao dalje svojim putem.


Inače, ovo je drugi put u tjedan dana u Bosni i Hercegovini da se divlja životinja kreće naseljenim područjima. Prošlog tjedna odrasli medvjed je prošetao kroz nekoliko naselja Staroga Grada Sarajeva, a ubrzo su ga lovci maknuli iz grada.

Bliski susret s medvjedima imali su nedavno i stanovnici Samoborskog gorja. Nama se tada javila čitateljica čije je dvorište jedan medvjed na Gluščić Bregu obilazio gotovo svakoga dana i uništio im košnice s tisućama pčela.


Komentari