(VIDEO) Prometna (ne)kultura u Zagrebu: Pogledajte nevjerojatne scene sa zagrebačke obilaznice

Jučerašnju večer obilježile su nimalo ugodne scene na zagrebačkoj obilaznici nakon što je došlo do lakše prometne nesreće.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod zapadnog ulaza u Zagreb dana 20. listopada oko 17 sati se dogodila prometna nesreća. Nesreća se dogodila kod čvora Jankomir u smjeru Zagreba, a promet se odvija jednom prometnom trakom što je prouzrokovalo veliku gužvu.

Nažalost radi se o situaciji kakve se događaju u svakodnevnom prometu, no ono što je iznenađujuće je reakcija velikog boja vozača u koloni. Naime, na videu koji nam je poslao čitatelj vidljiva je visoka razina prometne nekulture.

Prema riječima našeg čitatelja stvorila se kolona te su se vozila razmakla kako bi omogućila prolaz policiji, vatrogascima i Hitnoj službi. No, ni pet minuta nakon njihova prolaska vozačima je dozlogrdilo čekati te su se odlučili na nevjerojatan potez.

Iskoristili su prolaz za interventna vozila kako bi se okrenuli i vratili na prethodni izlaz s autoceste pritom vozeći u suprotnom smjeru! Da stvar bude gora, nije riječ o pojedincu nego o velikoj većini “vozača” u koloni.

Svi smo vjerojatno svjedočili o nedostatku prometne kulture u Zagrebu, ali ovakvi suludi potezi koji uključuju namjernu vožnju autocestom u suprotnom smjeru pritom ugrožavajući sigurnost ostalih sudionika prometa je možda i vrhunac iste. Kako je izgledao kaos na autocesti koji bi šokirao i ljubitelje “Cobre 11” možete pogledati u kratkom videu.



Komentari