Velike promjene: Informacije o lokacijama policijskih kamera i ograničenjima brzine odsad ćete moći pronaći na Google kartama

Pixabay

Stigla je službena potvrda iz Googlea da su njihov popularni servis Karte značajno nadograđen, a jedna od najzanimljivijih promjena je svakako da se sada nude i informacije o lokacijama policijskih kamera na hrvatskim cestama.

Pored informacija o prometnim nezgodama i zastojima, odsad su korisnicima u 40 novih zemalja na raspolaganju i informacije o ograničenjima brzine na pojedinim prometnicama te o lokacijama policijskih kamera.

Vozači koji koriste ovu aplikaciju na Androidu moći će i sami prijaviti lokacije radara za mjerenje brzine koje možda Google do tada nije zabilježio, dok će vlasnici iPhonea moći samo vidjeti trenutačno poznate lokacije kamera, javlja Bug.

Kako bi se ove informacije pokazale na ekranu potrebno je Google Maps koristiti u načinu rada aktivne (turn-by-turn) navigacije. Tada će u donjem lijevom uglu zaslona biti prikazano važeće ograničenje brzine za cestu na kojoj se nalazite, dok će uz rutu iskakati notifikacije o policijskim radarima (kojih je, usput rečeno, na hrvatskim cestama sve više).

Osim kod nas, ova će promjena stiže i u susjednu Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Češku, Mađarsku, Italiju, Poljsku, Rumunjsku, Srbiju, Slovačku, Španjolsku, ali za sada ne i u Sloveniji. U Francuskoj, Švicarskoj i Njemačkoj odavanje lokacija policijskih kamera je ilegalno, pa Google tamo ovu mogućnost ne smije i neće ugraditi u Google Maps.



Komentari