Krenula još jedna ‘Povorka ponosa’: ‘Pratit ćemo što kandidati za EU parlament obećavaju’

Povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice pod geslom Ustale i ostale! - Ustali i ostali! (Foto: Josip Bandic / CROPIX)

U Zagrebu se danas održava još jedna Povorka ponosa. Povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice započela je okupljanjem u 15:00 sati na Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskog narodnog kazališta, te će od 16.00 sati krenuti gradskim ulicama i trgovima. Kako su najavili iz Grada, u povorci će sudjelovati zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Povorka ponosa 2024 (Foto: Zagreb.info)

Ove godine održava se pod geslom “Ustale i ostale! – Ustali i ostali!“, kretat će se centrom grada od Trga Republike Hrvatske te će proći Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom do Parka Ribnjaka gdje će se održati prosvjedni skup.

Podsjetimo, tradicionalna Povorka ponosa u Zagrebu se održava od 2002. s ciljem borbe za otvorenost grada prema prihvaćanju različitosti, u organizaciji Udruge “Zagreb pride” koja se zadnja dva desetljeća bori za društvo ravnopravnosti, prihvaćanja i jednakosti svih seksualnih i rodnih identiteta, svih oblika obitelji i zajedništva.

Povorka ponosa 2024 (Foto: Zagreb.info)

Povorku su gledali brojni građani i turisti, a pridružili su joj se, među ostalima, i predstavnici gradske vlasti – zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović. Pridružili su im se i kandidat Možemo za EP Gordan Bosanac, kandidat s liste SDP-a za EP Bojan Glavašević.

“Poručujemo svih ovih godina, a pogotovo ove godine onima koji žele da nas nema,  da neće moći i da neće proći. Stoga nije čudno da nam je glavno geslo ove godine Ustale i ostale, Ustali i ostali jer smo prije 22 godine ustali da bismo ostali u ovoj zemlji, pratit ćemo pomno tko je ovdje od kandidata za EU parlament, što obećavaju i što će ispuniti”, izjavio je Franko Dota iz organizacijskog odbora.

Povorka ponosa 2024 (Foto: Zagreb.info)

Zbog povorke ima izmjena u tramvajskom prometu.


Povorka ponosa 2024 (Foto: Zagreb.info)

“Tramvajski promet bit će obustavljen Savskom cestom (sjeverno od Vodnikove), Frankopanskom, Ilicom (od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića), Jurišićevom, Zrinjevcem, Ulicom Franje Račkog, Draškovićevom (od Ulice kneza Mislava do Vlaške), Vlaškom, Ribnjakom, Medveščakom, Ksaverskom cestom te do Gračanskog dolja. Tramvajske linije 4, 6, 11, 12, 13, 17 će prometovati izmijenjenim trasama”, poručili su iz ZET-a.

Povorka ponosa 2024 (Foto: Zagreb.info)


Komentari