Uz ovo sredstvo recite ‘zbogom’ plijesni na zidovima, prozorima i stropu

Plijesan nije samo ružna pojava, ona lako može postati i opasna.

S takvom napašću kao što je plijesan suočavaju se mnogi. Vlaga, nedovoljna ventilacija, nagle promjene temperature, smrzavanje zidova – sve to na kraju dovodi do pojave plijesni na zidovima, prozorima ili na stropu.

I, ako ne posvetite dovoljno pažnje, plijesan će se početi širiti po cijeloj kući, “osvajajući” nove teritorije, i tako početi uništavati kuću iznutra.

FOTO: Uspešna žena

Plijesan nije samo ružna pojava, ona lako može postati i opasna. Ali možete je uvijek ukloniti i spriječiti, ako se nije pretjerano proširila. Učinite to na vrijeme, jer plijesan može prouzročiti ozbiljne zdravstvene tegobe kao što su kožna oboljenja i oboljenja dišnih puteva.

Najbolji način da se oslobodite ove neugodne pojave je eliminiranje izvora vlage i korištenje sredstava protiv plijesni.


Postoje različiti načini u borbi s plijesni koje ste sigurno, s manje ili više uspjeha, već isprobali, počevši od octa i završavajući varikinom.

Prirodna sredstva

Postoji nekoliko prirodnih sredstava koji učinkovito uništavaju plijesan.

Predlažemo vam da obratite pažnju na jedno od njih, koje se do sada pokazalo kao najefikasnije i najdjelotvornije od svih prirodnih sredstava.

Riječ je o eteričnom ulju čajevca. Ovo ulje je zaista najbolje prirodno sredstvo za uklanjanje plijesni. Možda je malo skuplje od ostalih sredstava koje ste koristili za uništavanje plijesni u vašem domu, ali potrebna je samo mala količina.

Čajevac je eterično ulje i zato je apsolutno sigurno – kako za ukućane, tako i za kućne ljubimce. Također, to je antibakterijsko i antigljivično sredstvo.

Ulje čajevca jedan od najmoćnijih biljnih antiseptika, koje se, po svojoj učinkovitosti, u uništavanju patogenih mikroorganizama može usporediti s klorom, no bez opasnih pratećih pojava koje klor izaziva.

  • Da biste se oslobodili plijesni, koristite eterično ulje čajevca, sipajte u raspršivač 200 ml vode (jednu čašu) i dodati jednu čajnu žlicu ulja. Malo promućkajte i našpricajte otopinu na problematičnu površinu i tako ostavite.

Sa ovim sredstvom zaboravite na buđ, zauvek!

 

Nema potrebe ispirati površinu nakon tretiranja ovim otopinom – ulje će ukloniti plijesan i neće dozvoliti ponovno pojavljivanje. Ono odlično čisti i dezinficira površinu.

Jedini minus, ako se može tako reći, u ovom slučaju, jest taj što ulje čajevca ima malo jači miris, no aposlutno je, ponavljamo, siguran po ukućane i kućne ljubimce. Bit će potrebno dan-dva da on u potpunosti ishlapi. Po potrebi, možete ponoviti ovaj postupak.

Sa ovim sredstvom zaboravite na buđ, zauvek!

Ovu pripremljenu otopinu možete čuvati i koristiti tijekom dužeg vremenskog razdoblja, jer ulje čajevca ne gubi na svojoj učinkovitosti.

Inače, eterično ulje čajevca je siguran i vrlo učinkovit lijek protiv mnogih bolesti, koji svaka kućna ljekarna treba imati.


Komentari