U Zagrebu jedna osoba novooboljela, no Zagrepčani krše mjeru samoizolacije, napuštaju mjesto prebivališta bez dozvole pa čak i otvaraju ugostiteljske objekte

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Od virusa COVID-19 u Zagrebu je do danas oboljelo 459 osoba, a radi se o jednoj novooboljeloj osobi, rečeno je na dnevnoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

U gradu je 250 osoba oporavljeno od ovog virusa, a u 24-sata na NZZJZ “Andrija Štampar” testirano je 206 osoba od kojih je 16 pokazalo pozitivne rezultate, pritom treba istaknuti da je jedna osoba od tih novooboljela, a kod ostalih 15 radi se o retestiranju. Do sada je testirano 5948 osoba. U samoizolaciji se nalazi 1950 osoba.

U posljednja 24 sata četiri su osobe pokušale napustiti mjesto prebivališta, a jednako toliko osoba kršilo je i mjeru samoizolacije. Policijski službenici utvrdili su i kako je jedan ugostiteljski obrt na Maksimiru kršio zabranu rada.

Zanimljivo je i kako je, kroz pet posljednjih dana, broj automobila na zagrebačkim cestama porastao za 58 posto nego je to bio slučaj u zadnjih nekoliko tjedana. Stoga su iz stožera pozvali na oprez u prometu te zamolili vozače za se ne parkiraju na biciklističke staze.

Sa zagrebačkog je područja prevezeno 250 tona šute, odnosno otpada.



Komentari