U samom srcu Zagreba se prodaje neobična nekretnina: Detalj u oglasu začudio mnoge

Panorama Zagreba (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Nedavno je na internetu osvanuo zanimljiv i neobičan oglas – naime, u srcu hrvatske metropole se prodaje nekretnina koja se rijetko može pronaći u oglasnicima. Riječ je o baroknom dvorcu na Gornjem gradu koji je izgrađen 1750. godine, a iz njega puca predivan panoramski pogled na zagrebačku katedralu.

Kako piše u oglasu, dvorac se prostire na zemljištu od 1050 m2 i ima ukupno 600 m2 stambenog prostora, a to uključuje čak 12 spavaćih soba i pet kupaonica.

Dvorac trenutno zahtijeva potpunu adaptaciju, što znači da će novi vlasnici imati priliku prilagoditi dvorac prema svojim potrebama i viziji. Kako se dvorac prostire na dvije etaže, a svaka etaža ima 330 m2, postoji mnogo potencijala za različite stambene ili poslovne koncepte.

(Foto: Agencija za nekretnine Regent)

Može se izgraditi do šest stanova

Ukoliko se odlučite upustiti u kupnju ovog jedinstvenog zdanja, imate mogućnost pretvoriti dvorac u više stanova. S obzirom na njegovu površinu i strukturu, moglo bi se izgraditi do šest stanova, što bi moglo biti iznimno profitabilno na tržištu nekretnina.

Posjed uključuje prestižno veliko dvorište i okućnicu s vrtom. Kako se nalazi u samom centru grada, ovo je dodatna prednost, posebno za one koji cijene privatnost i prostranost.

(Foto: Agencija za nekretnine Regent)

“Ovaj barokni dvorac predstavlja jedinstvenu priliku za investitore ili ljubitelje povijesti i arhitekture da stvore nešto izvanredno u samom centru grada. S potpunom adaptacijom i kreativnošću, ovaj dvorac može postati istinski dragulj u srcu Zagreba”, stoji u oglasu.


Za sve one kojima je ovaj oglas zagolicao maštu, za više informacija i samu cijenu će morati kontaktirati agenciju za nekretnine koja ga je stavila na prodaju, s obzirom na to da piše da se prodaje za jedan euro. 

Divlja zvijer šeta Žumberkom: Važno je znati jedan detalj o njoj koji je razlog za zabrinutost


Komentari