U ovoj će županiji učenici morati gasiti mobitel pri ulasku u školu?

Pixabay

Varaždinska županija jasno je dala do znanja da ne podržava korištenje mobitele u školama. Iako ima jasne upute, županija je dopustila ravnateljima škola da odluče hoće li i na koji način zabraniti korištenje mobitela. Županije se protivi i korištenju mobitela pod odmorom, a pravilo nalaže da se mobiteli ugase pri samom ulasku u školu i koriste samo i isključivo u hitnim slučajevima. No, kako će učenicima biti javljeno da je došlo do hitnog slučaja ako ne smiju koristiti mobitele?

“Pri samom ulasku u škole u naputku je navedeno da se treba isključiti mobilni uređaji, ali samo učenici. Mobiteli se ne bi koristili pod velikim odmorom, nego samo u hitnim slučajevima, a mi ne možemo znati je li hitno ako nemamo mobitel”, kaže Rok Čepin, predsjednik Vijeća učenika Varaždinske županije prenosi RTL.

Većina učenika ne slaže se s ovom odlukom i kažu da su spremni na prosvjed, a bili su i na  sastanku s predstavnicima županije.

Iako županija ima jasne upute, ipak je zadnja odluka o korištenju mobitela u školama na ravnateljima.

“Zabrani nema mjesta u školama. Ne takvoj zabrani, ne na takav način, mobiteli mogu puno toga dobroga donijeti na nastavi uz mentorstvo profesora”, kaže Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin.

 



Komentari