Turizam u Zagrebu bilježi rekordne brojke: Objavljeno iz koje nam zemlje stiže najviše posjetitelja

Turisti u Zagrebu (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), u glavnom gradu Hrvatske je od siječnja do lipnja zabilježeno 13% više dolazaka te 8% više noćenja u usporedbi s istim periodom prošle godine. Točnije, ostvareno je 601.065 dolazaka i 1.186.664 noćenja, a najbrojniji, i u dolascima i noćenjima, su gosti iz SAD-a, a slijede iz Njemačke, Italije, Srbije te Južne Koreje i Velike Britanije.

“U prvoj polovici godine, turistički rezultati Zagreba su sjajni. Naime, Zagreb se ponovno istaknuo kao vodeći grad u Hrvatskoj po broju ostvarenih dolazaka, a bitno je napomenuti da su rezultati nadmašili i rekordnu 2019. godinu, s povećanjem od 4% u noćenjima.

Posebno bih ovdje istaknula goste iz SAD-a, koji su zabilježili značajan porast u dolascima i noćenjima u usporedbi s prethodnom godinom. Konkretno, samo u lipnju zabilježeno je više od 30.000 noćenja, što predstavlja povećanje od čak 22% te 13.200 dolazaka što je, pak, porast od 9%.

@zagrebinfo Provjerili smo odakle nam sve stižu zagrebački turisti 🛫 #zagrebinfo #zagreb #streetinterview #tourists #fun #greece #turkey #america #usa #newyork #italy #bolognese #ukraine #netherlands #fy #fyp #viral #tiktok #viraltiktok ♬ original sound – zagreb.info

Promotivne aktivnosti

Broj američkih turista u Zagrebu porastao je i od početka godine pa je, tako, ostvareno 14% više noćenja, tj. njih 91.218 te 39.608 dolazaka što je porast od 11%. To je rezultat, između ostalog, naših promotivnih aktivnosti na američkom tržištu i suradnji s USTOA-om, Virtuosom, Smithsonian platformom te upravo dovršene kampanje na jednoj od najvećih booking platformi – Expedia.

Naime, od ožujka do kraja lipnja proveli smo, u suradnji s Expediom, kampanju na tržištima SAD-a i Velike Britanije s ciljem osvješćivanja i edukacije publike o destinaciji Zagreb i svemu što ona nudi.


@zagrebinfo najdraži Zagreb iz perspektive jednog od brojnih turista koji u njemu borave 😊 #zagrebinfo #zagreb #fyp #croatia 🎥@Sasha ♬ original sound – zagreb.info

Rezultati su pokazali značajan porast u ključnim metrikama uspješnosti, s povećanjem broja putnika za 5.6%, zatim noćenja za 11.1%, dok je bruto vrijednost bookinga porasla za 17.8%. Ove brojke potvrđuju uspješnost kampanje te još više učvršćuju poziciju Zagreba kao atraktivne turističke destinacije na globalnom tržištu”, istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a.

Dodatno, i u samom mjesecu lipnju su zabilježeni odlični rezultati pa je tako ostvareno 9% više dolazaka (133.560) i 7% više noćenja (251.714). Dosadašnji rezultati potvrđuju kontinuirani rast i atraktivnost Zagreba kao turističke destinacije te se očekuje nastavak pozitivnih rezultata i u nadolazećim mjesecima.

Nije za noćni i zabavni turizam: Četiri kapitalca koja će u Zagreb dovesti rijeke turista


Komentari