Turisti se dosjetili kako nadmudriti Zagrepčane: Veliki gradski parking si ‘pretvorili’ u kamp

Parkirani kamperi na parkiralištu Paromlin (Foto: Zagreb.info)

Svakog ljeta, pa tako i ovog, na javnim parkiralištima diljem Zagreba u rano jutro mogu se vidjeti nanizani parkirani kamperi stranih registracija. Najviše ih se može pronaći na parkiralištu Paromlin u blizini gradske uprave te u Strojarskoj ulici, unutar kompleksa Gredelj.

(Foto) Zagrepčanin mjesecima snimao vozače koji se bezobrazno parkiraju: ‘Njima je to privatni parking i svaki dan su tu’

Te lokacije spadaju u najjeftiniju parkirnu zonu: ondje je, naime, dnevna parkirališna karta samo 10 kuna, odnosno 1,3 eura. Usporedi li se to s više desetaka eura koliko bi morali platiti u standardnom kampu, one su čine najbolja i najjeftinija prenoćišta.

Turisti dnevni parking plaćaju samo 10 kuna (Foto: Zagreb.info)

Iz godine u godinu žale se Zagrepčani da turisti javna parkirališta koriste kao improvizirane kampove, a znali su se ispred njih vidjeti i suncobrani te stolići sa stolicama.

Provjerili smo kakva je sad situacija, pa smo se prošetali do Paromlina, gdje smo zatekli najmanje desetak parkiranih kampera. Njihova unutrašnjost je bila prekrivena kako se ne bi previše ugrijala od sunca, a od vlasnika zatekli smo samo jednog gospodina koji se upravo vraćao prema svom vozilu.

ZAGREB NIŽE USPJEHE: Turisti ga obožavaju, broj noćenja raste! Poznato iz kojih zemalja pristiže najveći broj gostiju


“Upravo sam platio dnevnu kartu, samo 10 kuna. Lokaciju sam odabrala jer je najbliža gradu i jer je jako jeftina”, kaže nam kroz smijeh Španjolac koji ipak inzistira da će se u 19 sati, kad mu ističe parking, vozilo premjestiti u kamp, gdje će platiti noćenje.

Kamperi kod Paromlina (Foto: Zagreb.info)

“Koliko ja znam ovdje se ne smije noćiti, premda bi to bilo jako jeftino. Kad smo odmarali na jednom od jadranskih otoka, platili smo 45 eura za noć. Ne znam je li drugi tu noće, meni je rečeno da je zabranjeno”, govori nam.

Parkirališna karta za Paromlin stoji, dakle, 1,3 eura, a vrijedi od 7 do 20 sati. Parking se nakon toga ne naplaćuje, a oni koji to žele i mogu si priuštiti mogu kupiti i mjesečno kartu koja stoji 200 kuna. Tada vozilo na parkiralištu mogu ostaviti koliko god dugo žele bez ikakvih posljedica.

Što se čini po pitanju kampera na parkiralištima, mogu li komunalci i prometni redari intervenirati te kako se s tim pitanjem bore, upitali smo i Grad Zagreb, a njihov odgovor ćemo objaviti naknadno. 


Komentari