Tri zagrebačka kvarta ostaju bez tople vode: Iz Toplane poručili koliko će radovi trajati

Radovi u Zagrebu (Foto: Dragan Matic / CROPIX)

HEP-Toplinarstvo će u razdoblju od 15. srpnja 2024. do 29. srpnja 2024. obustaviti isporuku tople vode krajnjim kupcima u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice, zbog radova revitalizacije magistralnog vrelovoda koji se provode u Ulici Dragutina Golika.

Radovi obuhvaćaju zamjenu dotrajalog šahta magistralnog vrelovoda novim, kako bi se osigurala kontinuirana i sigurna isporuka toplinske energije naseljima u zapadnom dijelu Zagreba.

Krajnji kupci u ovim naseljima i prethodnih godina su povremeno ostajali bez tople vode zbog revitalizacije vrelovodne mreže, jer su radovi zbog velikog opsega podijeljeni u više faza.

Veliki dijelovi Zagreba bit će bez tople vode: HEP objavio gdje i kada kreću radovi

Obustava isporuke tople vode

“HEP-Toplinarstvo je svjesno činjenice da obustave isporuke tople vode znatno utječu na kvalitetu života krajnjih kupaca, međutim, bez obustava nije moguće provesti ovako kompleksne i zahtjevne radove, posebno jer za naselja Špansko, Malešnica i Gajnice ne postoji mogućnost obilazne opskrbe toplinskom energijom”, poručili su iz HEP-Toplinarstva.


Predmetni radovi dio su projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Zamjenom dotrajale vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke toplinske energije i broj hitnih intervencija zbog puknuća cijevi, a povećat će se sigurnost vrelovodne mreže u sljedećih 40 godina.

Popis obustava isporuke tople vode u sklopu ovog Projekta objavljen je na web stranici www.hep.hr/toplinarstvo u rubrici Krajnji kupci – Bez toplinske energije.

“Radnici HEP-Toplinarstva uložit će maksimalne napore da se najavljeni radovi provedu u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje”, priopćili su.


Komentari