Trgovački lanac ima odličnu vijest za kupce: ‘Baš svaka naša trgovina’

Trgovina Studenac (Foto: Ivo Ravlic / CROPIX)

Kaufland je najavio vijest koja će sigurno obradovati sve svoje kupce u Hrvatskoj. Tijekom ljeta, sve njihove trgovine bit će otvorene svake nedjelje do 8. rujna. Ova odluka omogućit će kupcima veću fleksibilnost i dostupnost tijekom ljetnih mjeseci.

“Tijekom ljeta ne brinite o radnom vremenu trgovina jer od sada svi Kauflandi rade nedjeljom najmanje do 20 sati! Trgovine Kauflanda tijekom ljeta bit će otvorene svake nedjelje, i to do 8. rujna. Više o tome možete pronaći na poveznici Radno vrijeme nedjeljom,” navode iz Kauflanda.

Međutim, važno je napomenuti da će trgovine biti zatvorene na Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, te na Veliku Gospu, 15. kolovoza. Redovito radno vrijeme trgovina uvijek se može provjeriti na službenim stranicama Kauflanda, jednostavnim unosom poslovnice koja vas zanima.

@zagrebinfo Od krajnosti do krajnosti 😅 #zagrebinfo #store #trgovina #shopping #market #fyp #fy #viraltiktok #tiktok #anketa #voxpopuli ♬ original sound – zagreb.info

16 nedjelja godišnje

Ova vijest dolazi gotovo godinu dana nakon stupanja na snagu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini, prema kojemu trgovci mogu odabrati 16 nedjelja u godini tijekom kojih će raditi.

Iako je promjena povezana s Vladom Andreja Plenkovića, ideja o neradnim nedjeljama nije nova. Prvi je tu ideju uveo Ivica Račan, čija je vlada uvela djelomičnu zabranu rada trgovina nedjeljom.


No, ta je odredba pala na Ustavnom sudu zbog narušavanja jednakosti poduzetnika. Sanaderova Vlada također je pokušala uvesti neradne nedjelje, ali jedini koji je zasad uspio u tom poduhvatu je Andrej Plenković.

Problemi za poduzetnike

Prva godina neradnih nedjelja bila je obilježena problemima za male poduzetnike i gužvama na benzinskim crpkama koje su, zbog nedostatka otvorenih trgovina, počele prodavati osnovne namirnice poput kruha i mlijeka.

Mali trgovci su izrazili nezadovoljstvo jer smatraju da su ovim zakonom stavljeni u nepovoljan položaj u odnosu na velike trgovačke lance, koji su većinom u stranom vlasništvu.

Odluka Kauflanda da tijekom ljeta radi svake nedjelje do 8. rujna pruža kupcima dodatne pogodnosti i fleksibilnost, posebno u vrijeme kada su mnogi na godišnjim odmorima i imaju drugačije potrebe za kupovinom.

Velike gužve ispred zagrebačkih trgovina: Na parkingu se traži mjesto više


Komentari