‘TRESEM SE DOK OVO PIŠEM’ Na Veterinarskom fakultetu doživjela noćnu moru: ‘Pred mojim očima…’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Odlazak s ljubimcem veterinaru za jednu se Zagrepčanku pretvorio u noćnu moru. Uputila se u Hitni ambulantni prijem Veterinarskog fakulteta očekujući pomoć za svog ljubimca, no tamo ju je dočekao hladan tuš i iskustvo koje će pamtiti.

Kako je ispričala, 5. siječnja primijetila je da njezin pas ima problema s lijevim okom. Ambulanta u koju inače vodi psa tog dana nije radila, a kako je bila jako zabrinuta otišla je na Veterinarski fakultet.

”U ambulanti su nas dočekala dva dečka koji psa nisu ni pogledali. Imala sam osjećaj da im se gadi dotaknuti je, što mi je bilo ružno s obzirom na to da se bave zanimanjem koje zahtijeva ljubav prema životinjama. Nazvali su dežurnu veterinarku”, kaže djevojka.

Nijemo ih slušala sa suzama u očima

Ubrzo je došla veterinarka, a onda su se šokovi za vlasnicu psa samo nastavili nizati.

”Pitala me koje oko je upaljeno. Ja sam joj rekla da je lijevo, na što se ona podmuklo nasmijala i rekla: ‘Ha, meni desno izgleda puno gore’. Tu mi je nastupio prvi šok jer nisam naviknula na takvo ponašanje prema svom ljubimcu. Zbunjena sam stajala pokraj nje očiju punih suza. Pokraj veterinarke su stajali oni dečki koji su nas dočekali i doslovno su se pred mojim očima kladili na to što je s okom. Veterinarka se kladila u lošiju soluciju, i kada joj je nategnula kapak, stisnula je sretno šaku, pogledala u dečke i rekla: ‘Aha, jesam vam rekla?”’, tvrdi Zagrepčanka koju je u tom trenutku samo zanimalo što je njezinom ljubimcu i hoće li sve biti u redu.


”Kako sam iz toga ogavnog klađenja shvatila da je lošija solucija ‘pobijedila’, pitala sam ju može li se to izliječiti, na što mi je odgovorila, opet s onim zlim osmijehom: ‘Draga Boga to ne vrijedi’. Ne želim uopće više zbrajati svoje šokove, samo znam da se tresem dok ovo pišem. Zbunjeno sam gledala u nju, na što me ona ljutito pitala: “Što Vam nije jasno?”, a ja sam samo šutjela”, prisjeća se i nastavlja da je tada dežurna veterinarka otišla, a ona i njezin pas poslani su van.

”Što se toliko brinete?”

Račun joj je, tvrdi, pisao jedan od tehničara, a ona ga je onda zamolila da joj pojasni što je zapravo njezinom psu jer nikakvu dijagnozu do tada, kaže, nije dobila. Tvrdi da joj je tehničar u ruke dao papir ”na kojemu kojemu nije pisalo ništa osim svote” koju treba platiti.

”Šutjela sam, a on me pitao: ‘Što se toliko brinete?’ na što sam mu odgovorila da se brinem jer očito obožavam svoga psa. Platila sam račun za to što su se kladili na moga psa koji se bespomoćno stiskao uz mene cijelo vrijeme, i izašla sam van. Da ne napominjem da smo izašle odande ne znajući što je na kraju s njezinim okom, jer ja nisam veterinar, i ne mogu razlučiti kada je nešto besmisleno, a kada opasno, boli li to moga psa ili ne boli”, priča djevojka.

Sutradan je odmah odvela svog psa u ambulantu u koju i inače ide i tamo je doživjela sasvim drugačije iskustvo. Dobila je dijagnozu, lijek i objašnjenje kako ga aplicirati.

‘NIŠTA NE BOLI KAO KAD SE OPALI PO DŽEPU’ Novi incident otvorio bolnu temu: ‘Ne bih ga nikad pustila samog…’

”Iako rijetki imaju dežurstvo za životinje, ova ambulanta je gubljenje vremena, jer neće pomoći vašem ljubimcu”, zaključila je za ambulantu Veterinarskog fakulteta.

Nije jedino loše iskustvo

A čini se da ona nije jedina kojoj je odlazak u ovu ambulantu ostavio gorak okus u ustima. Na društvenim su se mrežama podijelila različita iskustva, a ona loša samo su se nizala.

‘Veterinarski fakultet nikada više! Bili smo na RTG snimanju i tehničar se derao na mene jer je pas bio uplašen i pomokrio se od straha dok su mu pokušavali snimiti kralježnicu. Naravno da se zbog boli i bacao, a dotični ga je tada stisnuo za nogice da sam mislila da će ih u tom trenutku polomiti. I da ga druga tehničarka nije opomenula izašli bismo s polomljenim nogama. Ja sam bila u šoku i bez riječi! Da napomenem radi se o malom pinču. Veterinu zaobilaziti u širokom krugu”, ispričala je jedna vlasnica psića.

”Meni odlazak na Veterinarski fakultet izgleda kao kad dođete u bolnicu, a nemate vezu. Možda sve riješite i bude ok, a možda i ne riješite ništa, a čekate satima. U današnje je vrijeme postalo neophodno imati veterinarsku ambulantu koja radi i vikendom i ima dežurstva, a dobrom veterinarskom dijagnostičaru treba dići u staru spomenik jer može uštedjeti vrijeme, živce i novac”, jedan je od komentara na društvenim mrežama na temu iskustva u ovoj veterinarskoj ambulanti.

Upit o ovom konkretnom slučaju, ali i nizu drugih negativnih iskustava, proslijedili smo Veterinarskom fakultetu, a njihov ćemo odgovor objaviti čim ga zaprimimo.


Komentari