Tomašević najavio izgradnju novog prostora u Dumovcu: ‘Zagreb će dobiti sklonište za mačke’

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u skloništu Dumovec (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević najavio je izgradnju skloništa za mačke tijekom razgovora s djelatnicima Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja na Europskom trgu u Zagrebu.

Također, gradonačelnik je istaknuo da se izgradnjom skloništa za mačke otvara i prostor za zbrinjavanje drugih napuštenih kućnih ljubimaca.

“Građevinska dokumentacija za izgradnju skloništa za mačke je pripremljena. Uskoro se pokreću postupci nabave. Vrijednost objekta s opremom koji nedostaje Skloništu u Dumovcu, je oko tri milijuna eura”, poručio je gradonačelnik Tomašević.

Mačka, ilustracija (Foto: Ivana Grgic / CROPIX)

Drugi napušteni ljubimci

Inače, Sklonište u Dumovcu trenutno nema odgovarajući smještajni prostor za mačke te je za njih trenutno prilagođen dio prostorija. Najavljeno sklonište za mačke trebalo bi biti opremljeno i izgrađeno u roku od dvije godine.

Također, iz skloništa su objasnili da će, nakon što se mačke presele u svoje novoizgrađene prostore u skloništu, u njihov trenutni smještaj moći smjestiti druge napuštene kućne ljubimce poput zamoraca, hrčaka i kunića.

Ovako je izgledala velika operacija spašavanja mačića na Trešnjevci: ‘To je Zagreb kakav poznajem’



Komentari