Tjedan dana nemaju novooboljelih, a građane pozivaju da daruju krv

FOTO: zagrebacka-zupanija.hr

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području  županije do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije sedam dana za redom nema novooboljelih, a pet je osoba više izliječeno. Do sada je ukupno izliječeno 87 osoba, a četiri su preminule, izvijestili su.

Dvije osobe izliječene su u Zaprešiću, a čak tri u Velikoj Gorici. 

Prema broju oboljelih prednjači Velika Gorica, a slijedi je Zaprešić te Dugo Selo i Sveta Nedelja s 16 oboljelih.

Uz to, Gradska društva Crvenog križa Zagrebačke županije tijekom svibnja provodit će redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi na više lokacija te su tim putem pozvali građane da daruju krv i spase život.

„Pozivamo stanovnike Zagrebačke županije, dosadašnje darivatelje i one koji to žele postati, a dobrog su zdravlja da se odazovu redovitim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi jer samo jedna doza može spasiti čak tri života“,kazala je Drinka Sopta, v.d. ravnateljice Društva Crvenog križa Zagrebačke županije.

U svim akcijama darivanja krvi poštuju se mjere predostrožnosti po uputi Nacionalnog stožera i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Osigurana je fizička distanca, mjerenje temperature beskontaktnim toplomjerom, a prostori se prije i poslije akcije darivanja krvi temeljito dezinficiraju, navode te ističu kako su tijekom krize izazvane koronavirusom, društva Crvenog križa na području županije uspješno organizirala akcije darivanja krvi te prikupila preko 1000 doza krvi.


Popis lokacija i termina za darivaćnje krvi nalaze se u nastavku.

Foto: Zagrebačka županija


Komentari