Testirani u Zagrebu bijesni: Platili test, a nalazi kasne i stvaraju probleme; ‘Rekao sam im da ću dobiti otkaz radi toga!’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” danas nije bila tolika gužva, kao ovih dana, nema dugih kolona za drive-in testiranje.

Ipak, velike gužve posljednjih dana ostavile su svoje posljedice.

Velik je broj onih koji su se testirali u petak, pa i u četvrtak – i još uvijek nisu dobili nalaze, piše Index. Najveći je to problem za one koji se zbog svog posla moraju vratiti u druge zemlje, javlja HRT.

Bijesni su zato što sutra moraju biti u zemljama koje su i desetak sati vožnje udaljene, a još uvijek nisu dobili testove koje su platili i to su danas tijekom izvještavanja ispred Zavoda jasno dali do znanja.

Test bi inače trebao biti gotov u roku 48 sati, što očito nije slučaj.

“Testirao sam se u četvrtak ujutro. Zovem jučer cijeli dan. Govore da su mi nalazi poslani. Nisam nikakvu poruku dobio od njih. Glupo je davati broj telefona kada se na telefon neće javljati. Radim u Italiji preko naše firme, znači plaćam porez. Rekao sam im da ću dobiti otkaz radi toga! Već sada sam trebao ući u Italiju!” govori jutros jedan od bijesnih građana koji su se došli testirati.


Kapacitet Nastavnog zavoda je 500-tinjak testova, a ovih dana su uzimali i do 1000 briseva dnevno.

U Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” postoji PCR uređaj koji bi mogao analizirati i do 1400 uzoraka dnevno pa će se zbog toga predstavnici ovih dviju zdravstvenih ustanova sutra sastati kako bi pokušali pronaći rješenje.

 


Komentari