Terina od prepelica, janjeća koljenica i za kraj šnenokle: Evo što je Macron jeo u Zagrebu

Foto: FaH

Francuski predsjednik Emmanuel Macron glavna je tema ovih dana u Hrvatskoj. Njegovo kretanje u Zagrebu budno su pratili svi mediji, a iako je središnji događaj bilo potpisivanje dokumenata o kupoprodaji Rafalea i novo strateško partnerstvo i podrška Hrvatskoj za šengenski prostor, još puno detalja izazvalo je interes javnosti.

Jedan od tih je i radni ručak, a kako doznaje Dnevnikhr, na meniju su ponuđene terina od prepelice, sa pečenom rajčicom i torticom od poriluka, kremasti rižoto sa tartufima i listićima paškog sira. Potom je uslijedila janjeća koljenica s kremom od celera, zapečenim krumpirom s ružmarinom i umakom od začinskog bilja. Francuski predsjednik imao je prilike uživati i u slatkim šnenoklama s kremom od vanilije i marmeladom od šumskog voća i mente. Uz svaki slijed točilo se odgovarajuće vino, od pjenušca Tomac Diplomat Extra Brut do desertnog vina Bodren Cuvée iz 2017.

Ovaj povijesni posjet ostat će zapamćen i po preletu francuskih borbenih aviona iznad Zagreba, Rimvčeve Nevere ispred hotela Esplanade postavljene samo za Macrona, kao i činjenice da Hrvatskoj u posjet nije stigla prva dama Francuske Brigitte koja od modnih kritičara dobiva same pohvale. No, tko zna, možda Macron ponovi posjet i idući put povede i “ljepšu polovicu”.


Komentari