Sve popularnije mjesto za godišnji odmor: ‘Što sam starija, sve me više smetaju vrućine’

Plaža, ilustracija (Foto: Andrija Lucic / CROPIX)

Iako si mnogi zbog astronomskih cijena ove godine ne mogu priuštiti ljetovanje na Jadranu, mnogi nerijetko biraju godišnji odmor daleko od nesnosnih vrućina, gužvi na plažama i prenapuhanih cijena.

Jadran ili inozemstvo? Bliži se ljeto, a Zagrepčani razmišljaju gdje će na more: ‘Ja nemam para ni da ostanem doma’

Boravak u planinama nudi mir, svježi zrak, ali i zabavne sadržaje poput šetnji brojnim stazama, bicikliranja, penjanja, paraglajdinga i slično. Tim povodom mi smo u našoj Facebook anketi pitali građane gdje im je bolje provesti godišnji odmor, na moru ili na kontinentu.

“Srce mi kaže more”, “Na moru, makar samo sedam dana”, “More je bolje”, “Samo na moru”, “Na moru i u moru”, odlučno su pisali građani, no bilo je i onih suprotnog mišljenja.

“Ljeti Baltik ili Skandinavija, a može i Alpe, Mediteran zaobilaziti dok ne dođu k sebi”, “Meni bi bilo najbolje u švicarskim Alpama”, “Na planini, iznad 2300 metara po mogućnosti”, pisali su neki od građana a drugi su se odmah nadovezali.


Sljeme (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

“Da sam mlađa vjerojatno bih rekla more, no međutim kada sam došla u godine temperatura mi baš smeta i ide na živce, zato radije biram gorske dijelove lijepe naše”, “Nisam uopće ljubitelj mora, budem 15 dana i ako jednom uđem u vodu”, pisali su neki od Zagrepčana, dok su drugi pisali kako nije bitna destinacija, nego društvo.

Kuglica sladoleda ‘na rate’: ‘Ima tu još prostora za povisiti cijenu, mislim da bi trebala biti 10 eura’

“Tamo gdje mi je lijepo. Društvo je odlučujuće”, “Najljepši godišnji je kad ga provodite sa voljenom osobom. Bilo to more, bilo planine, bio vlastiti dom. Bitno da ste zajedno i da ima zdravlja”, “Nije bitna lokacija nego je bitno s kim provodite godišnji”, komentirali su građani.


Komentari