Švaljek uvjerena u pobjedu: ‘Građani žele da nestanu klijentelizam i sveopća fontanizacija’

FOTO: N1

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Sandra Švaljek gostovala je u emisiji N1 televizije.

Lokalni izbori sve su bliže, a kandidati se bore za glasove Zagrepčana i Zagrepčanki.

Na N1 televiziji gostovala je Sandra Švaljek, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu, koja je predstavila što nudi građanima grada Zagreba.

Sandra Švaljek je kazala da joj daju veliku šansu za drugi krug jer su, kako smatra, građani prepoznali kvalitetu i prednosti nezavisnog kandidata. Istaknula je da su ankete pokazale da je velika vjerojatnost za njezin ulazak u drugi krug.

“A tamo ja pobjeđujem“, kazala je samouvjereno nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, koja vjeruje da će trendovi ići u njezinu korist, a kazala je i da joj nije važno tko će s njom biti u drugom krugu izbora.

“Ankete su indicija trenutnog stanja. Razlika između nas troje na vrhu je na razini statističke greške”, rekla je Švaljek.


Njezina se kampanja financira, kaže, kako se jedino može: “To su donacije u malim iznosima i uplate stižu. To su uplate meni nepoznatih ljudi u manjim iznosima i one mene ne opterećuju.”

>>> Tribina Sandre Švaljek: ‘Znam kako treba trošiti javni novac i sve što obećam već sutra mogu početi ispunjavati’

‘Građani žele da klijentelizam nestane’

Švaljek smatra da je njezin najveći adut – nezavisnost od velikih stranaka.

“Mislim da je to ključna stvar. Građani žele da ono što sada imamo u Zagrebu, a to je klijentelizam, nestane i da grad vode stručni ljudi. Ja sam predstavila svoj stručni tim i mi nudimo rješenja za probleme koji dugo nisu riješeni u Zagrebu”, naglasila je Švaljek.

Što se tiče potpore u Skupštini, Sandra Švaljek smatra da će njezina lista osvojiti solidan broj mandata, te će, kada pobijedi, lako razgovarati o suradnji, ali je ponovila njezina lista sigurno neće koalirati s listom Milana Bandića. U njezinom timu su dva kandidata za zamjenika gradonačelnika, Vladimir Ferdelji i Tihomir Milovac, Jozo Miličević general, arhitektica Tea Horvat, Marijana Sumpor za strateško planiranje, Mirko Budiša za gospodarenje otpadom…

>>> Švaljek neće koalirati s Bandićem: ‘Jedina sam kandidatkinja koja može dovesti do stvarne promjene u Zagrebu’

‘Sveopća fontanizacija’ uz brojne neriješene probleme

Na pitanje je li odzvonilo fontanama u Zagrebu, Sandra Švaljek je kazala da već nekoliko godina gledamo ‘sveopću fontanizaciju’.

“To je lijepa dekoracija, ali puno je neriješnih problema od vrtića, škola, do toga da brojna kućanstva nemaju vodovod i kanalizaciju. To je pogrešno odabran prioritet. Čak i ako je samo to da Bandić nameće svoj ukus ni to nije dobro”, zaključila je Švaljek.

>>> Švaljek: ‘Zagrepčani plaćaju najskuplju vodu među gradovima u okruženju’

>>> (FOTO) Švaljek ima odvažne obožavatelje: Evo kakav je plakat za nju osmislio jedan od njih


Komentari