Susjedi ispričali čudan detalj oko nestanka malene Danke, majka reagirala: ‘Neću komentirati’

Potraga za nestalom djevojčicom (Foto: MUP RS/Facebook)

Nastavlja se intenzivna potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji. Nakon što su specijalistički timovi MUP-a detaljno pretražili područje oko kuće i šume, ali nisu pronašli nikakve tragove djevojčice, potraga je proširena i na teritorij Austrije.

Policija je angažirala pse tragače koji su pretraživali teren oko Banjskog Polja, snimljeni su kako pretražuju livadu i šumu preko puta kuće. Također, s prednje strane stana u kojem živi obitelj nestale Danke u Boru, uklonjena je sigurnosna kamera koja je nadzirala dio zgrade ispred stana.

Prema izvoru Kurira, istražuje se mogućnost da je ta kamera, kao i druge u zgradi, snimila nešto od koristi za istragu i pronalazak malene Danke.

Pretraga tunela u području Banjskog polja (Foto: MUP RS)

Majka reagirala

Glasnogovornik bečke policije Matthias Schuster izjavio je da su nakon pregleda snimki vrlo vjerojatno u pitanju nestala djevojčica te da su objavili fotografije u nadi da će to pomoći u pronalasku. Državna kriminalistička policija u Beču već je pokrenula istragu.

“Imamo veoma dobar i blizak kontakt sa srpskim vlastima vezano za djevojčicu koja je nestala 26. ožujka. Danas smo po nalogu bečkog javnog tužilaštva objavili različite slike, na tim snimcima vidi se malo dijete i još dvije žene. Nakon uvida obitelji u taj video materijal vrlo je vjerojatno da je u pitanju nestala djevojčica”, ispričao je za Tanjug.

Nestanak Danke (2) podsjeća na jezivi slučaj dječaka Đorđeta: Otišao je s majkom u vrt, a onda je uslijedio šok za šokom


Mještani Banjskog Polja i dalje su šokirani nestankom djevojčice. Aktivno sudjeluju u potrazi, a čudi ih što nisu čuli nikakvu buku ili dozivanje u vrijeme nestanka. Majka djevojčice nije željela komentirati te riječi, izražavajući svoju nadu da će policija pronaći Danku što prije. Nakon toga, planiraju se javno oglasiti i odgovoriti na sve izjave koje su proteklih dana čuli i pročitali.

“Zaista, dok se ovo ne završi, ne želim davati nikakve komentare i nikakve informacije”, rekla je uzrujana majka nestale djevojčice. Majka je ranije za Kurir izjavila da se ona i suprug trude izdržati koliko mogu i nadaju se da će policija što prije pronaći Danku. Nakon pronalaska, planiraju se obratiti javnosti i odgovoriti na sve kritike i glasine koje su čuli i pročitali u posljednjih nekoliko dana. Imaju vjeru da će je pronaći živu i zdravu, i ne žele ni razmišljati o suprotnom scenariju.


Komentari