Suluda situacija: Roditelji ‘Tituša’ prosvjeduju, a ravnatelj XVIII. gimnazije kaže da se oni ni ne žele seliti

Prof. Heremengildo Gall (Foto: XVIII. gimnazija)

Roditelji učenika zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog danas u podne će pred Gradskim poglavarstvom na konferenciji za medije iznijeti svoj stav o protivljenju da se u školu privremeno useli još jedna, XVIII. gimnazija.

Kao što smo već pisali, roditelji su nezadovoljni jer u zgradu Gimnazije, koju trenutno pohađa više od 430 učenika, odlukom Grada treba doći još oko 370 učenika XVIII. gimnazije kao i njihovi nastavnici, jer zgrada u Mesićevoj ide u obnovu.

Roditelji su revoltirani i tvrde da im je službena informacija došla iznebuha, elektronskom poštom te da je zgrada neadekvatna za toliki broj učenika.

Roditelji učenika zagrebačke gimnazije na nogama: ‘Tretira nas se kao da nemamo pravo glasa’

Apsurdna situacija

Iz Grada, pak, poručuju da će sve biti u redu te da je odluka donesena nakon niza sastanaka s ravnateljima obiju škola. Najavljuju tek da će se u obje škole uvesti smjenski rad.


No, čini se kako ni u XVIII. gimnaziji nisu oduševljeni što će se seliti. Upućujući nas za detalje na Gradski ured za obrazovanje, ravnatelj XVIII. gimnazije prof. Hermenegildo Gall otkriva sav apsurd ove situacije.

“Nas ovdje nitko nije pitao želimo li se seliti. Kada će doći red na naše trajno smještanje u novu zgradu koja nam se obećava već 33 godine? Smatram da nije potrebno da sada komentiram ovu situaciju. Mi ćemo ići tamo gdje odluči naš osnivač (Grad Zagreb, nap.a.) i znam da iz jednog “podstanarstva” idemo u drugo te da se opet jednog dana vraćamo u prvo dok čekamo rješenje našeg problema koji nas desetljećima opterećuje. Volio bih kada bi se o tome više pisalo i rješavalo”, rekao nam je Gall.