Student na Trešnjevci unajmio stan iz pakla: ‘Jednom se frend od straha sakrio u ormar’

Zgrade u Zagrebu, ilustracija (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Potaknut lošim iskustvima s podstanarskim sobama i stanovima u Zagrebu, jedan student odlučio nam je ispričati neke od najlošijih i najneugodnijih situacija koje je doživio tijekom života u Zagrebu.

Ističe, kako bi građani, pogotovo mladi, trebali dobro pripaziti u čije stanove ulaze, jer vlasnici znaju biti vrlo nekorektni i neugodni za cijene stanova koje danas u gradu obaraju sve rekorde.

‘JEDVA ČEKAM DA ODEM IZ ZAGREBA’ Bolna iskustva podstanara u metropoli: ‘Jedan nas je od danas do sutra na cestu hitil’

‘Iz svih dijelova gledao nas je Franjo’

“Pa frend i ja smo iznajmili stan na Trešnjevci. Gazda je bio ispod s mamom, a mi gore. Dakle, prvo nas je šokiralo da je cijeli prostor bio obljepljen fotkama našeg prvog predsjednika. Na ulaznim vratima bio je izborni plakat, zatim njegove uokvirene slike, plakati, gdje god smo okrenuli glavu, gledao nas je Franjo”, započeo je svoju priču zagrebački student porijeklom iz Slavonije.

“Ne daj Bože da si se išao tuširati iz 21h. On je to mrzio. Jednom sam došao kasno s posla i valjda sam oko ponoći išao u tuš. On je počeo lupati, vikati, prijetiti pištoljem, govorio je da će nam bombu baciti. Mi smo se totalno prepali, a kasnije smo saznali da je riječ o umirovljenom policajcu”, nastavio je svoju priču te naveo da bi im zabranjivao i posjete drugih prijatelja i rodbine.


Centar grada, Vlaška, Ilustracija (Foto: Biljana Blivajs / CROPIX)

‘Zaključao nas u hodniku’

“Jednom je došao naš frend, bez veze na cugu. Znači nije bio nikakav tulum u pitanju i gazda se počeo toliko derati da on nekog čuje, da tko to buči, lupa, da je frend protrnuo od straha. Samo nas je pogledao i zbrisao u sobu i doslovno se sakrio u ormar. Poslije smo se naravno smijali, ali baš je bila neugodna situacija”, navodi sugovornik.

“Najbizarnija situacija je bila da je imao dupla ulazna vrata i onda smo jednom ušli na ta jedna vrata, a on nas je zaključao u tom međuprostoru i rekao da je prvi u mjesecu prošao i da moramo platiti, pa će nas onda pustiti. Mi smo mu na kraju platili i to je bilo to. Skupili smo stvari i doslovce pobjegli glavom bez obrzira”, zaključio je naš sugovornik.

Zagrebački studenti uhvaćeni u prijevari: ‘Dosad smo ih uhvatili dvadeset, izgubili su pravo na dom’


Komentari