STOŽER UVODI ČETIRI NOVE MJERE! Nastavlja se cijepljenje AstraZenecom, tvrde da nismo dobili problematične doze

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nacionalni stožer najavio je produljenje trenutnih epidemioloških mjera. Donesene su četiri nove mjere na nacionalnoj razini i jedna na lokalnoj.

Podaci iz županijskih stožera pokazuju da brojke novozaraženih u Hrvatskoj rastu. Incidencija je 185, najniža je u Istri, a najviša u Dubrovačkoj županiji. Najveći rast od 35 posto bilježi Primorsko-goranska županija.

Prema novim odlukama stožera, broj osoba na kulturnim programima određivat će se po uputama HZJZ-a. Korekcije su vezane uz povećani broj najavljenih kulturnih događanja dolaskom lijepog vremena.

“Kao što je najavljeno, upoznat ću vas s time da će Stožer donijeti četiri nacionalne i jednu lokalnu odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode nove mjere radi sprječavanja širenja virusa. Druga odluka o izmjeni javne organizacije prijevoza putnika, izmjena odluka o posebnom uvođenju organizacije rada za djelatnost trgovine i odluka o privremenoj zabrani prelaza graničnih prijelaza u RH.

Radi se o horizontalnim odlukama i primjena za sve odluke se produžuje do 31. ožujka, a stupaju na snagu 13. ožujka. Sve uvedene nužne epidemiološke mjere su iste, osim što će najveći dopušteni broj koji će moći biti prisutan na kulturnim programima određivati se u preporukama HZJZ koji će taj najveći dopušteni broj moći smanjivati ili povećavati”, poručio je Božinović.

Stožer je otkrio i da namjeravaju nastaviti cijepljenje AstraZenecom.


Nastavljamo i dalje cijepljenje AstraZenecom, nismo imali ništa neuobičajeno oko tog cjepiva. Nismo dobili doze iz problematične serije. Dobili smo najavu da će nam smanjiti količinu koju su nam trebali isporučiti i to značajno”, otkrio je Capak.


Komentari