Što se događa u Zrinjevcu: Zastupnici govore o kaznenim djelima, smijenjen direktor Grgić

Damir Grgić, bivši direktor Zrinjevca i gradonačelnik Tomislav Tomašević (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Iz redova oporbenih zastupnika u zagrebačkoj gradskoj skupštini dolaze informacije o problemima u Holdingu, točnije podružnici Zrinjevac.

Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak Dejan Kljajić zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba iz stranke BM365 rekao je kako se zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela u zagrebačkom Holdingu odnosno podružnici Zrinjevac upravo provode izvidne radnje.

“Dobio sam posredna saznanja da se provode izvidne radnje. Tomašević je prije dva tjedna smijenio čelnog čovjeka podružnice Zrinjevac Damira Grgića. Prije dva tjedna je smijenio čelnog čovjeka, a da nije obavijestio ni skupštinu ni medije ni javnost”, poručio je na konferenciji Kljajić.

Dejan Kljajić. (Foto: Screenshot)

“Kaos vlada u Zrinjevcu”

O situaciji se na Facebooku oglasio i zastupnik Renato Petek.

“Kaos vlada u Zrinjevcu! U najvećoj kakofoniji kampanje za parlamentarne izbore smijenjen je voditelj podružnice Zrinjevac Damir Grgić. Otkad su Policija i USKOK pretresli poslovnu dokumentaciju u Zrinjevcu, u podružnici vlada kaos, a pozicijom je platio samo dosadašnji voditelj poslovnice.

Novoimenovana voditeljica Božena Cvitanović istovremeno je ostala i voditeljicom Tržnica Zagreb, Iako smo tamo imali tri osobe koje su istovremeno pripremale direktorsku plaću?!


Čekaju li se u Zrinjevcu rezultati kriminalističke istrage, uhićenja ili se radi clean start, no nove voditeljice više nema, nego je na novom radnom mjestu. Zrinjevac kao i ostale gradske tvrtke i njihovu imovinu moramo sačuvati, one moraju opstati, no to se neće dogoditi bez potrebnog poslovnog restrukturiranja”, poručio je Petek u objavi.

“Podsjećam kako su Tomašević i Grgić izradili plan prodaje imovine Zrinjevca na Remetincu i Malešnici.

Holding se mora rasformirati u male efikasne komunalne tvrtke! Sadašnja vlast je navukla svježu fasadu na trulu konstrukciju neuspješnog sustava upravljanja našom mega tvrtkom preko Direkcije Zagrebačkog Holdinga.

Management se mora pobrinuti da djelatnici budu zadovoljni, da imaju adekvatnu opremu i uvjete kako bi mogli obavljati svoj posao. Oprema se mora nabavljati bez namještanja javne nabave i kriminalnih radnji, a cijeli sustav funkcionirati bez nepotizma i korupcije”, istaknuo je Petek.

FOTO: Ivan Klindić

Reakcija iz Grada

Upit o tome je li točno da se provode izvidi u Zrinjevcu te je li istina kako je smijenjen voditelj podružnice Zrinjevac Damir Grgić, poslali smo službeni upit Gradu. Njihov odgovor prenosimo u cjelosti.

“Uprava Zagrebačkog holdinga početkom travnja je obavijestila javnost o promjenama u vodstvu Podružnice Zrinjevac. Odluka o imenovanju Božene Cvitanović za novu voditeljicu podružnice Zrinjevac donesena je nakon perioda kriznog upravljanja koji je vodio Damir Grgić”, napisali su.

Također, dodaju da se “Uprava ZGH, pri tome, vodila usmjerenjem da se u narednom periodu, optimizira funkcioniranje podružnice Zrinjevac i podigne njezina efikasnost. Odlazak Damira Grgića s mjesta voditelja podružnice nije povezan s nikakvim današnjim navodima oporbenih zastupnika”, poručili su.

Renato Petek ozbiljno optužio Tomaševića da skriva informacije o odronu na Jakuševcu, evo što mu je on odgovorio

Obavijest o promjeni

Inače, na stranicama Holdinga stoji vijest od promjeni voditelja podružnice 4. travnja.

“Uprava Zagrebačkog holdinga imenovala je Boženu Cvitanović novom voditeljicom podružnice Zrinjevac na mandat od četiri godine. Božena Cvitanović ujedno do daljnjega ostaje na dužnosti voditeljice podružnice Tržnice Zagreb na koju je imenovana prije dvije godine.

Uprava Zagrebačkog holdinga zahvaljuje se dosadašnjem voditelju podružnice Zrinjevac Damiru Grgiću, posebno na njegovom doprinosu u vrijeme kriznog upravljanja podružnicom. Nakon faze kriznog upravljanja, fokus nove voditeljice podružnice bit će na podizanju kvalitete usluge i razvoju Zrinjevca, kroz optimizaciju radnih procesa i podizanje efikasnosti”, piše na stranicama Holdinga.


Komentari