ŠTO NAS ČEKA? Pogledajte kakvo je vrijeme pred nama i hoće li se nastaviti snježna idila

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Snježni vikend je završio, a mnogi su ga Hrvati proveli na otvorenom. Idila koja je nastala nakon što su pale veće količine snijega na Sljemenu je napravila ovog vikenda ogromne probleme jer su svi pohrlili uživati u snijegu, no samo su se stvorile nesnosne gužve koje je skratilo ljudima vrijeme uživanja u prirodi.

Veliki su problemi nastali i na prometnicama diljem zemlje pa je HAK u nedjelju navečer upozorio na čak nekoliko prometnih nesreća, a na autocesti A6 su se vozila zbog snažnih nanosa snijega morala isključiti iz prometa i uz cestu čekati da se uvjeti stabiliziraju.

A Državni je hidrometeorološki zavod otkrio što nas čeka u tjednu koji je počeo. Ponedjeljak, utorak i srijeda bit će hladni i obilježeni padalinama, ali i niskim temperaturama.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

U Zagrebu će tako tjedan početi uz oblake, a tijekom jutra će pasti još snijega ili susnježice. Zatim će uz blagi porast temperature zraka padati uglavnom kiša. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak, u gorju mjestimice i s olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom će se kretati između 0 i 4 Celzijeva stupnja.

Što se tiče ostatka zemlje, u nizinama će u unutrašnjosti biti oblačno uz kišu, na zapadu i susnježicu, a u gorju će padati snijeg. Na Jadranu se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme, mjestimice s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom.

Lokalno je moguća susnježica, uglavnom na sjevernom dijelu. Puhat će slab do umjeren vjetar, na sjeverozapadu i u gorju vrlo jak sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana može zapuhati jaka i olujna bura, a podno Velebita u noći i prijepodne s orkanskim udarima, dok je drugdje moguć istočnjak i južni vjetar.


Najniža temperatura zraka kretat će se od -3 do 1, na moru od 3 do 8, a najviša uglavnom između 1 i 6, na Jadranu 7 i 12 stupnjeva Celzijevih.


Komentari