ŠTO JE S BAZENOM U ŠPANSKOM? Pristupna cesta postoji, a ove godine planirana je samo projektna dokumentacija!

Foto: Upravljanje sportskim objektima

2018. godine predstavljen je izgled bazena na Španskom. Ideja je to koja je čak i prije četiri godine bila stara, a od bazena još ništa. 2021. najavljeno je kako će se izgraditi taj bazen, u sklopu velike najave ulaganja u sportske objekte.

Natječaj za arhitektonsko rješenje osvojio je još 2018. godine, arhitektonski ured Ante Murales, autora Nikše Bilišća, Sunčice Mastelić – Ivić i Marka Gusića, a gradit će se na površini od 5300 metara kvadratnih.

Foto: Ante Murales

100 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju

Ove godine pak i to u siječnju, prema Planu nabave, trebalo se utrošiti 100 milijuna kuna za gradsku sportsko – rekreacijsku oazu za kojom zapadni dio grada toliko vapi. Od tada, gotovo pa se ništa ne zna o budućnosti tog velebnog gradskog projekta stoga smo u gradu provjerili kakvo je stanje.

Pa su nam tako odgovorili kako je programom radova kapitalnih ulaganja u objekte za društvene djelatnosti i obnovu objekata oštećenih potresom u Gradu Zagrebu u 2022. godini predviđena izrada projektne dokumentacije i građenje zatvorenog bazena Stenjevec na lokaciji Špansko – Oranice u iznosu od 1.000.000,00 kuna.

Foto: Ante Murales

Planirani početak radova tek za dvije godine?!


“Početkom 2022. godine izgrađena je pristupna cesta kao preduvjet za priključenje građevne čestice bazena na prometnu površinu. Osim toga, 19. siječnja 2022. godine ishođena je građevinska dozvola za izgradnju zatvorenog bazena Stenjevec na lokaciji Špansko – Oranice, nakon koje slijedi izrada izvedbenih projekata”, navode nam u odgovoru iz Grada.

Zaključno, nakon izrade izvedbenih projekata i troškovnika bit će poznata procijenjena vrijednost radova izgradnje bazena te će, ovisno o osiguranju financijskih sredstava u 2023. godini, uslijediti pokretanje postupka javne nabave za odabir izvođača radova.

Planirani rok izvođenja radova jest 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao, navode iz Grada Zagreba.


Komentari