Stigao odgovor Grada na pitanje koje je zbunjivalo Zagrepčane: ‘Neispravno, ali besplatno’

Parking Jarun (Foto: čitatelj)

Nedavno smo pisali o neobičnom problemu rampe koja je na parkiralištu Jarun u ulici Petrine zbunjivala građane. Iz Grada su nam objasnili o čemu je riječ i kako bi se građani trebali ponašati.

Naime taj parking ostavlja dojam kao da je zatvoren, budući da je uklonjena informativna tabla s cijenama parkiranja. Međutim rampa je i dalje u funkciji te se automatski podiže kad se vozilo približi. Neki građani nastavili su ondje parkirati. Dok neki uredno plaćaju po starim cijenama, drugi ih ne plaćaju jer smatraju da parkiralište ostavlja dojam kao da je besplatno.

“Nažalost, rampa na navedenom parkingu je neispravna, a kako je riječ o prilično staroj rampi nemoguće ju je popraviti zbog nedostatka rezervnih dijelova. Ističemo kako je pokrenut proces nabavke nove rampe na kojoj će biti omogućeno plaćanje svim sredstvima, a do tada parking Petrine bit će besplatan za sve korisnike”, pojasnili su iz Grada.

Jarun je postao pješačka zona

Podsjećamo da je Sportsko-rekreacijski centar Jarun, odnosno područje oko Jarunskog jezera od 22. travnja ove godine postalo pješačka zona, što znači da pristup automobilima nije dozvoljen, a posjetitelji mogu doći tramvajem ili autobusom od čijih je stanica do jezera par minuta šetnje.

Zagrepčanku zgrozilo što vozači rade na zatvorenoj cesti: ‘Nekulturni su’


Već u najavi odluka Gradske uprave o uvođenju pješačke zone razbjesnila je velik dio građana, kojima je Jarun omiljeno mjesto za odmor, a jednostavnije im je ondje doći autom. Usprkos negodovanju građana, uvedena je zabrana ulaska automobilima, što je dijelom rasteretilo promet i omogućilo posjetiteljima da uživaju s djecom bez straha od automobila.


Komentari