Stanovnici ovog zagrebačkog kvarta opet ostaju bez tople vode: Neće je biti do kraja rujna

Popravljanje vrelovovda (Foto: Matija Djanjesic / CROPIX)

U razdoblju od 03. do 24. rujna stanovnici novozagrebačkog kvarta Sopot ponovno će biti bez tople vode. Riječ je o ulicama: V. Kovačića 10-16, 18 a i b, Potočnjakova 1-11 Ehrlichova 3 i 5, Šenova 1-9, 2-10 i 11-17.

Podsjetimo, riječ je o nastavku izvođenja projekta “Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba” sufinanciranog bespovratnim sredstvima Europske unije. HEP-Toplinarstvo mijenja gotovo jednu trećinu dotrajale zagrebačke vrelovodne mreže.

U razdoblju od 2021. do 2023. godine revitalizirano je 40 kilometara vrelovodne mreže. U razdoblju od 2024. do 2026. godine planira se zamijeniti 28,5 kilometara vrelovodne mreže. Tijekom 2024. godine najveći dio radova će se provoditi u naseljima Utrine, Sopot, Srednjaci, Jarun i Staglišće, a radovi manjeg opsega provodit će se u naseljima Savica, Borovje, Folnegovićevo, Trešnjevka, Voltino, Vrbik, Cvjetno i Siget.

Elitni zagrebački kvart ovog ljeta potpuno promijenio izgled: ‘Ljudi padaju, hoće li ovdje netko poginuti’

Cijevi koje stalno pucaju

Postojeći vrelovodi zamjenjuju se modernijim, čime se povećava sigurnost zagrebačkog centralnog toplinskog sustava. Najveći dio postojeće vrelovodne mreže centralnog toplinskog sustava grada Zagreba izgrađen je sada zastarjelom tehnologijom.


Tako su vrelovodne cijevi podložne vanjskim utjecajima koji dovode do propadanja cijevi i nastanka korozije te naposljetku do povećanih toplinskih gubitaka, puknuća cijevi i prekida opskrbe toplinskom energijom.

“Krajnje kupce i građane grada Zagreba molimo za strpljenje i razumijevanje tijekom provođenja radova, jer će po završetku radova dobiti stabilniju i kvalitetniju opskrbu toplinskom energijom”, poručuju iz HEP Toplinarstva.

Zagrepčane jutros dočekalo neugodno iznenađenje: ‘Nisam mogla pomaknuti auto, sve je puno vode’


Komentari