SLUČAJ KOJI JE IZAZVAO RASPRAVU: ‘Zaštititi djecu da, ali i roditelje od djece kojima zakon sve dozvoljava’

Foto: Pixabay

Nedavno smo objavili članak o slučaju oca koji je u lipnju prošle godine počinio psihičko nasilje u obitelji nad maloljetnom kćeri, pa je završio na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu

Naime, kćer ga je nazvala i rekla kako ju nije smio voditi kod prijateljice da dijele šminku, na što joj je on poslao glasovnu poruku: “Ajde odje** s tim porukama, jel ti jasno, zapamtit ćeš ti te poruke, jel ti jasno da ćeš zapamtiti, sad ćeš ići u kaznu, samo ćeš dobiti hranu”.

Maloljetna je kćer zbog toga kontaktirala policiju, zbog čega je otac završio u postaji, a osim toga, dobio je zabranu uznemiravanja žrtve nasilja u obitelji, malodobne kćeri, na period od 12 mjeseci te je udaljen iz zajedničkog kućanstva.

Nakon objave članka, čitatelji Zagreb.info nisu propustili komentirati ovaj slučaj.

“Kad napuni 18 godina i jednu minutu kofer sa stvarima bi joj bio ispred ulaznih, iznutra zaključanih vrata. Idi tamo gdje je sve po tvom i putuj sretno”, komentar je čitateljice Zagreb.info.


“Današnja djeca su u stanju natjerati roditelje da zažale što su uopće roditelji”, piše čitatelj.

“Pitam se na koji način on smije disciplinirati dijete? Što joj smije reći? Što joj smije zabraniti?”, pita se čitateljica.

‘ZAPAMTIT ĆEŠ TI TE PORUKE’ Nakon svađe otac poručio maloljetnoj kćeri: ‘Sad ćeš ići u kaznu, samo ćeš dobiti hranu’

“Loše je sročen zakon”

“Ne slažem se s odlukom suda. Žao mi je oca koji je morao izaći na ulicu”, poručuje čitateljica.

“Zaštititi djecu da, ali i roditelje od djece kojima zakon sve dozvoljava, bez sankcija. Loše je sročen zakon. Djeca nauče samo o svojim pravima ne i bitno o obavezama prema roditeljima, školi, životu”, mišljenje je čitateljice.

“Kad se komunikacija svodi na poruke i pozive!? Sve prave vrijednosti izvrnute naopako i bojim se, izgubljene – zauvijek”, ističe čitateljica.

 


Komentari