Sitne PREVARE kojima trgovački lanci PUNE svoje kase!

www.airliners.net

Koliko nas varaju u trgovačkim centrima, znaju već i ptice na grani. Koliko samo na takvim prevarama zarađuju, to znaju jedino vlasnici trgovačkih lanaca.

Naime, u Facebook grupu “Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske “Potrošač”, javio se potrošač koji je objavio primjer nepoštene poslovne prakse na tržištu koja je i više nego uobičajena, ali i protuzakonita.

Facebook/ Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske "Potrošač"
Facebook/
Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske “Potrošač”

“Danas u Billa dućanu, u Martićevoj ulici u Zagrebu. Borovnice na akciji istaknuta cijena 6,66 kn, cijena na računu 6,99 kn”, rekao je u svom komentaru potrošać koji je evidentno prevaren. Bez obzira što je kupac bio prevaren za svega 0,33 lipe, prevara je prevara i tu nema dileme.

No, dobio je brz odgovor samog Društva potrošača. “Poštovana(i), neovisno o prijevari od 0,33 kn. U pitanju je zaštita principa. Vaša slika govori o školskom primjeru zavaravajuće poslovne prakse (oblik nepoštene poslovne prakse). Zakonom o zaštiti potrošača određena je prekršajna novčana kazna od 10.000 do 100.000 kn. Ova pojava mora biti predmetom NADZORA Gospodarske inspekcije Ministarstva gospdarstva. Pozdrav, Društvo “Potrošač”.

Pokušajte se sjetiti koliko vam se puta dogodila ova situacija? Sigurni smo, nebrojeno puta. Iako se tokom godina povjerenje kupaca u trgovačke lance srozalo, jednostavno smo prisiljeni većinu proizvoda kupovati baš tamo. Upravo su toga svjesne ove megalomanske tvrtke koje zanima samo profit, a na nas gledaju kao na beznačajne figure koje pune njihove kase. Varaju nas sa cijenama na svakom  koraku, ali ovo je krajnje nisko. Napisati cijenu i to ogromnim slovima, znajući kako se time od ljudi svjesno radi budale je, složit ćete se, neljudski, pokvareno, jadno i nisko. I bez obzira što smo svakodnevni svjedoci ovakvih prevara, uvijek će nas takva muljaža nanovo razbijesniti.

>>> BIJESNI KUPCI SVE VIŠE GUBE ŽIVCE: Ovo je PET najčešćih Konzumovih podvala potrošačima>>>


>>> ŠOKANTNA PRIČA RADNICE KONZUMA PROCURILA U JAVNOST! ‘Svaki dan nekome pozli, a VI za to znate…’>>>


Komentari