‘Silovana sam u Remetincu’: Transeksualka potražila spas u Hrvatskoj, a ovdje je dočekao tek pravi pakao

Foto: Screenshot/RTV Pink

Saška Saša Đokić (23) je najmlađa transseksualna osoba u Srbiji. Nakon što su joj roditelji preminuli, a svi bližnji zbog promjene spola je se odrekli, sreću je odlučila potražiti u Hrvatskoj, ali onda je tek nastupio pravi pakao.

Po završetku školovanja odlučila se preseliti u Zagreb jer je smatrala da je situacija u Hrvatskoj liberalnija u odnosu na onu u Srbiji, prenosi Telegraf.rs.

“Htjela sam pokrenuti svoju firmu tamo, ali mi je bilo potrebno oko 40.000 eura za to. Morala sam zaraditi novac, a sa svojom diplomom ovakva nikad ne bih mogla naći posao. Zato sam se bavila prostitucijom. Ne samo tamo, već i ovdje”, otkrila je Saška.

Ipak, njeni problemi su tek tu kulminirali. U Hrvatskoj je uhićena, a u pritvoru je provela mjesec i pol dana.

“Tog dana sam imala mušetriju u svom salonu. Imala sam cimericu čiji je dečko došao u naš stan, a onda je nasrnuo na mog klijenta, u namjeri da ga valjda opljačka. Pozvala sam policiju i hitnu, priveli su i mene i njega zbog razbojništva. Taj dečko je, mislim, bio tad pod utjecajem droge”, rekla je Đokić.

Po dolasku u Remetinec za nju počinje tek pravi pakao.


“Tamo su me silovali jer sam bila u dijelu s muškarcima, iako se izjašnjavam kao žena. Bila sam pod jakom terapijom, pila sam antidepresive i hormonske lijekove. Netko od zatvorenika je ušao sa fantomkom u toku noći, oko dva ujutro, ja sam bila ošamućena i ne znam tko me je silovao”, prepričava Saška.

Nakon toga je protjerana iz zemlje, radna dozvola joj je istekla, a sva imovina joj je ostala u Hrvatskoj gdje ima prijatelje i gdje je stvorila novi život. Zbog toga je bila primorana nastaviti baviti se prostitucijom i u Srbiji, kaže.

“Transseksualne osobe ne mogu raditi sa svojim diplomama, znam puno školovanih, ali svugdje smo bile ismijavane i odbijene od strane poslodavaca”, poručila je Saška Đokić.


Komentari